John Dekker: ‘Cassidy Byd op eigen kracht gewonnen’

9 augustus 2022 23:34

Na Candy Blue Chip in Egmond aan den Hoef en Epoque in Voorschoten werd ook de kortebaan van Nootdorp gewonnen door een debutant. Dit keer was het Cassidy Byd die tijdens zijn eerste start meteen toesloeg. John Dekker was uiteraard erg te spreken over de pupil van trainster Caroline Aalbers. “Hij heeft op eigen kracht gewonnen.”

Dekker was aan een kortebaanoverwinning toe. Zijn laatste zege boekte hij bijna vier jaar geleden in Medemblik met Boucher le Blanc. Die overwinning zag hij destijds aankomen, de zegetocht van Cassidy Byd in Nootdorp viel uit de lucht. Dekker: “We hebben onze paarden mondjesmaat ingezet. We gaan veel naar de grasbanen en wisselen dat zo’n beetje af met de kortebaan. We hebben wat leuke plaatsgelden gehad, maar nog geen winnaar. Ik had ook niet het idee dat we er één hadden die het zelf af zou kunnen dwingen. Cassidy Byd heeft het vandaag echter op eigen kracht gedaan. Natuurlijk hadden we tijdens de derde finalerit wat geluk, maar ik denk niet dat we kansloos waren geweest. Ik was beter weg dan tijdens de tweede rit. Je weet dat wanneer Southwind Raptor halverwege langszij komt, je eigenlijk al de handdoek kunt gooien. Nu had ik het op de finish willen zien.”

Thuiswedstrijd

Cassidy Byd had het spelletje al snel door, vond Dekker. “Tijdens de eerste omloop ging hij netjes, maar was hij iets te flegmatiek. Hij lag gemakkelijk voor, maar liet zijn tegenstander te dichtbij komen. Hij was nonchalant. Door bontjes en het verwijderen van zijn orenkap werd hij fanatieker. Ik merkte tijdens de tweede omloop meteen dat hij harder startte. Het was eigenlijk al prima geweest wanneer hij bij de eerste vier had gelopen, maar tegen Eliot Charisma ging het tijdens de halve finale eigenlijk heel gemakkelijk. En als je dan in de finale zit, is het ook mooi wanneer je hem wint.”

Ook vanaf de basisafstand ziet de kortebaankampioen van 2009 kansen. “Hij lijkt het wel leuk te vinden. Het draaien vanaf gelijke afstand ging hem goed af. Qua snelheid lijkt hij ook mee te kunnen. Het wordt uiteraard moeilijker vanaf de basisafstand, maar ik denk niet dat hij kansloos is. Voor Caroline (Aalbers, red.) is dit een mooie overwinning. Ze is hier geboren en beschouwt dit als haar thuiswedstrijd. Dan is het prachtig om deze kortebaan te winnen.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.