John de Leeuw nog geen winnaar in Hoofddorp

24 juni 2019 09:38

John de Leeuw krijgt op zaterdag 13 juli een nieuwe kans op de overwinning tijdens de kortebaan in Hoofddorp. Op bijna alle banen in Nederland heeft de pikeur inmiddels gewonnen, maar op zijn thuisbaan op de Kruisweg lukte dit opmerkelijk genoeg nog niet. De aanvang van de koers is om 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Al zes keer was De Leeuw de beste pikeur op de kortebaan aan het einde van een seizoen. Ín totaal boekte hij zeventig overwinningen. In Hoofddorp eindigde hij al drie keer al tweede, waaronder vorig jaar met Ronny Brandt. Een jaar eerder werd hij derde met Jagger Broline. Presteren doet hij dus wel op de Kruisweg, maar de Hoofddorper mocht hier nog geen ereronde rijden.

In het nieuwe seizoen heeft De Leeuw zijn eerste kortebaan alweer gewonnen. In mei won hij met Ronny Brandt de kortebaan van Wognum. Als catchdriver van Stal de Groningers heeft hij sowieso de beschikking over meerdere toppers zoals Barbert, Calvados Chess en Panic Launcher.

Kortebaan Hoofddorp 2018


Overwinningen

2019 is vooralsnog vooral het seizoen van Doc Holiday en pikeur Bo Sprengers. Zij startten twee keer en wonnen even zo vaak, in Assendelft en Venhuizen. Vorig jaar werd Doc Holiday ‘paard van het jaar’, mede dankzij vier overwinningen.

Ook Lindsey Pegram, de regerend kampioen bij de pikeurs, is het seizoen goed begonnen. Zij won met Eliot Charisma zeer overtuigend in Sassenheim. Ook boekte ze twee tweede plaatsen met Calistokingsdeep. Mogelijk rijdt ze op de Kruisweg ook de titelverdediger Southwind Raptor. Vorig jaar boekte de combinatie een ijzersterke overwinning. Het is echter altijd afwachten of de Amerikaanse ruin er zin in heeft. Op een goede dag steelt de troef van eigenaartrainer Bert de Boer de show met spectaculaire inhaalraces. De ruin maakt echter ook regelmatig een galoppade direct na de start.

Meer informatie

De loting voor de kortebaan in Hoofddorp vindt plaats op donderdag 11 juli, op het kantoor van de SNDR. Het deelnemersveld is vervolgens te vinden op deze website. Later volgt ook een uitgebreide voorbeschouwing met tips.

Tags:

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.