John de Leeuw moet Schagen laten schieten

1 september 2013 10:20

John de Leeuw verschijnt maandag niet aan de start in Schagen. De 53-jarige pikeur liep afgelopen donderdag een kwetsuur op aan zijn knie, waardoor hij de strijd tijdens de kortebaan in Middenbeemster na de eerste omloop zelfs moest staken. Wanneer De Leeuw weer in staat is om op de sulky te stappen, kan hij nog niet zeggen.

De Leeuw (op de foto in actie met Lions Ross in Sassenheim) raakte op de Rijperweg geblesseerd na de kamprit tussen Viva’s Limburgia en Prince of Moor. Het sulkywiel van laatstgenoemde kwam hard in aanraking met de finishpaal waarna De Leeuw een vreemde manoeuvre maakte. “Na die botsing werd ik van de sulky afgeslingerd en kwam tussen het paard en de sulky terecht. Daarbij heb ik waarschijnlijk mijn knie verdraaid. Nee, ik heb geen trap gehad, want dan had ik hier waarschijnlijk niet meer gestaan.”

De vaste pikeur van de paarden van eigenarengroep ,Stal de Groningers, bezocht daarna het ziekenhuis om foto’s van het gekwetste gewricht te laten maken. “Omdat er veel vocht in mijn knie zat, konden ze daar weinig op zien. Het is nu ingetaped en over enkele dagen moet ik terugkomen voor nieuwe foto’s.”

De kortebaankampioen van 2002 en 2005 moet derhalve Schagen laten schieten. “Ik kijk het per dag aan. Voorlopig kan ik niet op mijn hiel staan, dus kan ik ook niet met mijn voet in de beugel van een sulky. Ik kan het wellicht proberen, maar ik wil niet half gebakken rijden. De wil is absoluut aanwezig, maar het moet wel goed zijn.” Aad Pools neemt maandag op de Nieuwstraat plaats achter Yankee Attack, terwijl Josette Pools De Leeuw vervangt achter Victory Boy S.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.