John de Leeuw: ‘Met zachte handjes gereden’

8 juli 2016 05:33

Hoewel Amiral d’Inverne één van de favorieten was, rekende John de Leeuw vooraf niet op een overwinning in Egmond aan den Hoef. De pikeur in topvorm zag de ruin echter gedurende de middag beter worden en boekte donderdag zijn vijfde seizoenszege.

“Ik had dit niet verwacht. Ik was bang dat hij weer te druk zou worden, net als in Zwanenburg. Toen was er in de derde omloop niets meer met hem te beginnen”, blikte De Leeuw terug. Dit kwam mede omdat de ruin niet achterom wilde draaien. “Het was een groot voordeel dat we geen paarden van gelijkaf hebben getroffen. Anders had ik het nog willen zien. Ik ben nu maar zoveel mogelijk bij de andere paarden weggebleven. Ik denk dat hij anders weer zo paniekerig en bang was geworden.”

De Leeuw zag Amiral d’Inverne verbeteren. “Ik heb met hele zachte handjes gereden. Het was vooral belangrijk dat hij vertrouwen zou krijgen. Als hij dan derde of vierde zou worden, was ik al tevreden geweest. Maar op een gegeven moment ging hij het begrijpen. Er kwam er eentje naast hem en hij ging vechten. Dat deed hij daarvoor niet. Dat geeft aan dat hij inmiddels veel geleerd heeft.”

‘Het loopt als een trein’

Het seizoen is nog niet eens halverwege en De Leeuw is twintig punten los in het pikeursklassement. De Hoofddorper rekent zich echter nog niet rijk. “Zoals het nu gaat, is geweldig. Het loopt als een trein. Maar vergeet niet, Barbert krijgt er straks vijf meter bij. En voor hetzelfde geld wil Amiral d’Inverne er straks van gelijkaf niets meer van weten. Dan ben je deze paarden als puntenpakkers alweer kwijt.”

Zaterdag in Hoofddorp moet het eindelijk lukken om te winnen op zijn thuisbaan met Barbert. Toch waakt De Leeuw ook hier voor te veel optimisme. “Ik hoop dat Barbert weer goed fit is. Ik heb zaterdag in Warmond hard met hem moeten rijden. Ik merkte dat ik aan de reservetank zat.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.