John de Leeuw heeft vijfde pikeurstitel voor het grijpen

21 september 2016 19:38

Met nog drie kortebanen te gaan kan John de Leeuw (foto) het kampioenschap bij de pikeurs bijna niet meer ontgaan. De Leeuw koestert op dit moment een voorsprong van negentien punten op Ruud Pools, de nummer twee van het klassement. Dat gat kan in theorie worden gedicht, maar het lijkt waarschijnlijker dat De Leeuw tijdens de laatste kortebaan van het seizoen in ’t Zand wordt gehuldigd als de beste pikeur van het afgelopen seizoen. Het betekent zijn derde kampioenschap op rij en zijn vijfde titel in totaal.

Alleen wanneer John de Leeuw geen enkel punt meer weet te scoren en Ruud Pools de afsluitende drie kortebanen wint en een keer tweede en derde wordt, kan John de Leeuw de titel nog ontgaan. Pools is doorgaans tot veel in staat, maar deze opdracht lijkt zelfs voor de elfvoudig kortebaankampioen te zwaar. Uiteraard zal De Leeuw graag op eigen kracht de titel binnen willen slepen. Dat kan al tijdens de eerst volgende kortebaan, volgende week woensdag in Roden. Wanneer De Leeuw de koers over de Norgerweg wint, is hij sowieso verzekerd van de titel. In elk ander geval is hij afhankelijk van de concurrentie. Wanneer De Leeuw het kampioenschap binnensleept is dat zijn derde titel op rij. Eerder werd hij al kampioen in 2002 en 2005.

Ook Hans Bot lijkt al verzekerd van het trainerskampioenschap. In totaal zijn er nog 33 punten verdelen in deze strijd, maar het lijkt onmogelijk dat Bot met een voorsprong van 24 punten op Frans van der Blonk nu nog naast de titel gaat grijpen. Ook voor Bot geldt dat een overwinning in Roden sowieso volstaat voor het binnenslepen van de titel.

Leerlingpikeurs

Danny den Dubbelden is op zijn beurt hard op weg om zijn titel bij de leerlingpikeurs te prolongeren. Zijn voorsprong op Sytske de Vries is met 71 punten enorm, maar in totaal kunnen de leerlingpikeurs nog 102 punten verdienen tijdens de komende kortebanen. Daarvoor zullen ze wel tijdens elke kortebaan met beide paarden de finale moeten halen. Wanneer Den Dubbelden na Roden 69 punten voorsprong heeft op de nummer twee van het klassement is zijn tweede opeenvolgende kampioenschap een feit.

Spannender is het in het klassement ‘Kortebaanpaard 2016′. Barbert staat op dit moment zeven punten voor op Casanova. In theorie kunnen zelfs Zero Option Lane, Fleur Swagerman en Jagger Broline het kampioenschap nog opeisen, op voorwaarde dat ze zowel in Roden als in Lisse starten en daar beide keren de finale halen. Alleen wanneer Casanova in Roden of Lisse de finale haalt en Barbert buiten de punten blijft, wordt de strijd in dit klassement in ’t Zand beslecht.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.