John de Leeuw: ‘Had een wonder nodig’

14 oktober 2014 11:32

John de Leeuw had voorafgaand aan de koers in ’t Zand er niet meer op gerekend de gouden pikeurshelm te winnen. Dat het alsnog lukte, en dan ook nog eens met outsider Evison, was voor de kersverse kampioen de mooist denkbare ontknoping.

“Na Lisse had ik de hoop opgegeven. Ik merkte het de laatste dagen ook. Ik was er helemaal niet meer mee bezig. Ik moest de kortebaan winnen en dan mocht Frans geen punten meer pakken. Dat was wel een hele lastige uitgangspositie”, vertelde De Leeuw na afloop.

Hoewel Van der Blonk al snel sneuvelde in ’t Zand, nam de hoop van De Leeuw niet direct toe. “Timmy H is al het hele seizoen mijn snelste paard. Als hij er dan uitligt, ja dan wordt het wel een heel lastig verhaal. Ik had een wonder nodig.”

Op dreef

De koers verliep echter steeds meer in het voordeel van zijn andere troef Evison. “Hij was de laatste weken beter op dreef. Vooral in Enkhuizen vond ik hem erg goed. Een week later in Lisse viel hij echter tegen. Nu voor ’t Zand hebben ze hem weer behandeld en dat pakte goed uit. Hij was trouw en startte gemakkelijk. En we hebben het onderweg natuurlijk niet tegen gehad. Als je dan ziet hoe de koers loopt, begin je er steeds meer in te geloven. Dat we uiteindelijk hebben gewonnen, is het mooist denkbare scenario.”

Toch zijn er bij De Leeuw ook zorgen. Aanhoudende rugklachten zorgen ervoor dat hij twijfelt over zijn toekomst op de kortebaan. “Eigenlijk kan het niet om met zoveel pijn te rijden. Stel dat ik bij de start een pijnscheut krijg en aan mijn lijnen trek. Dan zou een paard zomaar kunnen springen. Bovendien moet ik aan mijn gezondheid denken. Dat is natuurlijk het belangrijkste. Ik heb er dan ook aan gedacht om na dit seizoen te stoppen. Of alleen nog de mooiste kortebanen te rijden. Ik denk dat het afwachten wordt. Gewoon even kijken hoe het volgend jaar met mijn rug is. Nu kan ik hem in elk geval wat meer rust geven.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.