John de Leeuw: ‘Begint nu te kriebelen’

24 september 2014 21:43

John de Leeuw passeerde woensdag, met de overwinning van Timmy H in Roden, Frans van der Blonk in het pikeursklassement. Met nog twee kortebanen te gaan, is de Hoofddorper de favoriet om de prestigieuze titel te winnen.

“Ik was er nog niet echt mee bezig”, bekende De Leeuw. “Maar ja, nu ik Frans voorbij ben, begint het wel te kriebelen.”

De winnende pikeur van woensdag heeft meerdere troeven om de punten binnen te halen. Van der Blonk moet het vooral hebben van Co Swagerman. Andrea Swagerman is de laatste weken minder in vorm en zijn andere troef Zenito Hanover kampt met een blessure.

Over Timmy H was De Leeuw zeer te spreken. “Hij is bij de fysiotherapeut geweest en behandeld aan de spieren in zijn schouders en rug. Het ging erg gemakkelijk vandaag. Hij startte redelijk vlot en kwam vervolgens niet in de problemen. In het voorwerk heb ik hem zonder sjek gereden. Toen sprong hij. Daarna was hij met sjek veel vaster. In de tweede rit van de finale heb ik geen risico genomen. Ik wist dat we het moesten kunnen winnen. Ik heb Timmy H daarom rustig het startvak in gereden. Als ik het te wild doe, springt hij misschien weer. Dan is het een kamprit en dan weet je nooit hoe het afloopt.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.