Jocke Cane verrast met sterke zege in Zwanenburg

25 juni 2022 18:21

Jocke Cane heeft zaterdag verrassend de kortebaan van Zwanenburg gewonnen. De ruin van eigenaar Piet Siderius versloeg samen met pikeur Lindsey Pegram de verrassende debutant Mr Bathuan Byd (Mats Wester) in de finale.

Op de gloednieuwe baan aan de IJweg, ter hoogte van Park Zwanenburg, zorgde de Stichting Kortebaandraverij Zwanenburg Halfweg voor een perfect georganiseerde kortebaan. Het parcours lag er optimaal bij en ook de overige faciliteiten waren goed in orde. Helaas kreeg het bestuur met slechts veertien paarden daarvoor niet de beloning.

Jocke Cane verslaat Panic Launcher

Voor de kwaliteit van de koers maakte het geen verschil. De paarden maakten er een mooie strijd van met Jocke Cane als eindwinnaar. In de halve finale was de ruin verrassend te sterk voor Panic Launcher. De grote favoriet, eerder dit jaar de beste in Venhuizen, kwam de eerste te rit moeizaam van start en ging in rit twee te vroeg. Jocke Cane, die sterk verbeterd was na zijn laatste wat tegenvallende starts, profiteerde.

In de finale versloeg de ruin uit de stal van Appie Bosscha ook de verrassende debutant Mr Bathuan Byd. Samen met Mats Wester was hij bezig aan een uitstekende koers waarin hij onder andere knap Gaya Vip in de tweede omloop had verslagen. In de laatste ritten van de middag had Mr Bathuan Byd er echter weinig zin meer in en was Jocke Cane duidelijk de beste.

De laatste meters van Jocke Cane. De ruin verslaat onaangevochtend Mr Bathuan Byd.

Troostfinale

Panic Launcher (eveneens Mats Wester) eindigde als derde na een teleurstellende troostfinale tegen Unguento (Frans van der Blonk). De uiteindelijke nummer vier was na winst op Prins Ligus via het stilstaande nummer in de halve finale beland, maar kon het vanaf dat moment zijn tegenstanders niet lastig maken. Toen Unguento in de tweede rit van de strijd om het brons bleef staan in het startvak was de strijd beslist in het voordeel van Panic Launcher.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.