Jeroen Bakker pakt dagprijs Hillegom

15 september 2014 09:23

Na een serie kortebanen waarin de winnaars redelijk goed te voorspellen waren, was het in Hillegom weer eens tijd voor een grote surprise. Lifeislife BR versloeg tijdens de finale torenhoog favoriet Iper Flying en liep op die manier heel wat prognoses aan gruzelementen. Jeroen Bakker had de combinatie met Wim van der Mespel wel bij zijn vier getipte paarden staan en pakte daardoor de dagprijs van Hillegom.

Bakker was niet de enige die Lifeislife BR in zijn prognose had meegenomen. Ook Martin Dam, Chris Bolleboom, Ton Zuidgeest, Wil Verduin, Kees van Wieringen en Peter Tersteeg hadden de zesjarige ruin getipt, maar geen van allen als winnaar. Bakker scoorde van hen de meeste punten. De Hoofddorper tipte naast Lifeislife BR Iper Flying als winnaar met daarachter Yankee Attack en Dempsey Donon.

Met zijn hoogste dagscore klom Bakker naar de derde plaats van het regioklassement ‘Bollenstreek’. In dit klassement nam Kees Duijnisveld de koppositie over van C.P.Venema. De liefhebber uit Poeldijk was eerder na de kortebaan van Hoofddorp al even koploper van deze regio. Met nog slechts de kortebaan van Lisse voor de boeg is het razend spannend wie de eindzege in de ‘Bollenstreek’ binnensleept. De Top 5 staat slechts op vijf punten afstand van elkaar.

Henny van Seggelen zorgde bijna voor een stunt door na Purmerend een dag later opnieuw dagwinnaar te worden. Hij kwam echter één schamel puntje tekort. Zijn opmars resulteert voorlopig in een gedeelde zevende plaats in het algemeen klassement. Violette Venneman, die haar voorsprong zelfs met enkele punten wist uit te breiden, is na 21 kortebanen nog steeds de onbedreigde koploper. De winnaar van het regioklassement ‘Zaanstreek’, Fred Overdevest is nog altijd de runner-up, maar voelt de hete adem van Kees de Bock in zijn nek.

De kortebaan van Medemblik behoort tot het regioklassement ‘West-Friesland’, waarin Violette Venneman de leiding heeft. Naast deze koers behoren ook Enkhuizen en ’t Zand tot dit klassement. De kortebaan van Roden vormt het sluitstuk van het regioklassement ‘Westland’.

Bekijk hier het dagklassement van Hillegom, het regioklassement ‘Bollenstreek’ en het algemeen klassement.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.