Jenny Dobber: ‘We werden er moedeloos van’

15 augustus 2014 13:56

Cees en Jenny Dobber hebben er acht jaar op moeten wachten, maar in Beverwijk wonnen ze eindelijk weer een kortebaan. Hun Quick du Vivier profiteerde op weg naar de finale van de fouten van zijn tegenstanders en maakte het karwei tijdens de finale tegen Novelune Rex gedecideerd af. Een succes waar het kortebaanduo niet op had gerekend.

Jenny Dobber kan het direct na de ereronde nog niet bevatten. “We reisden zonder verwachtingen af richting Beverwijk, we hebben daar nog nooit een prijs gepakt. Toen we de derde omloop bereikten, waren we dus eigenlijk al in de wolken. Dat hij uiteindelijk de hele koers wint, is niet te geloven.”

Het was nog niet het seizoen van de elfjarige hengst. Acht eerdere starts leverden dit seizoen slechts drie plaatsen in de tweede omloop op. “We werden er moedeloos van. Steeds lootte hij het even nummer”, vervolgt Dobber. “We hadden het bijna opgegeven. Dit seizoen hadden we afgemaakt, we blijven immers liefhebbers, maar dan waren we er waarschijnlijk wel mee gestopt.”

Nuchter

Ook voor Cees Imming was het acht jaar geleden dat hij een kortebaan won. De trainer en pikeur uit Callantsoog bleef zoals altijd nuchter onder het succes. “Tsja, als alle tegenstanders zichzelf uitschakelen, hoef ik er niet veel aan te doen. Na de eerste omloop hebben wij zijn kap en zijn sjek afgedaan, waardoor hij wel rechtsom draaide, want dat deed hij in eerste instantie niet. Hij maakte het overigens wel sterk af tijdens de finale.”

Imming nam met plezier kennis van de torenhoge uitbetalingen bij de totalisator die zijn stunt opleverde. “Bracht het trio twaalf duizend euro? Die winnaar hoop ik vanavond even tegen te komen, haha. Zo’n kortebaan is niet te voorspellen. Wanneer je er echt verstand van zou krijgen, word je gek van blijdschap.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.