Jeffrey Mieras: ‘Ik heb alles gevolgd’

8 augustus 2014 08:35

Terwijl Aad Pools nog steeds wacht op zijn eerste kortebaanoverwinning, sloeg Jeffrey Mieras donderdag tijdens zijn eerste seizoenstart direct toe. In Santpoort won de leerlingpikeur met Yankee Attack.

“Ik heb al eerder contact gehad met eigenaar Michel Roggen. We hebben afgesproken dat hij me zou bellen wanneer het nodig was”, vertelt Mieras. “Tot nu toe gebeurde dit echter steeds niet. Ik heb daarom mijn kans afgewacht. Ondertussen volgde ik alles. Ik wilde zoveel mogelijk van mijn tegenstanders weten voor het geval ik zou moeten rijden op de kortebaan.”

Dat deze kans precies in Santpoort kwam, was extra mooi voor Mieras. Vorig jaar won hij op de Hoofdstraat met Umberto. “Geweldig om hier mijn titel te mogen verdedigen. Het geeft een enorme kick om te rijden voor zoveel enthousiast publiek. Winnen is natuurlijk helemaal geweldig.”

Geen gemakkelijk paard

De leerlingpikeur kende Yankee Attack nog van vorig jaar. “Ik heb hem toen in Roden gereden. Dat ging niet zo goed. Yankee Attack is geen gemakkelijk paard. Je moet hem echt kennen, vooral in het startvak. Ik heb daar zeker van geleerd.”

In de finale trof de combinatie Iper Flying met Aad Pools. Voor ‘mister kortebaan’ was dit dé kans om de eerste seizoensoverwinning te pakken. “Je weet dat hij gaat proberen om je af te bluffen in het startvak. Ik heb mij daar niet druk om gemaakt. Rustig blijven, is het enige wat je daartegen kunt doen. Het pakte goed uit.”

Door de overwinning is Yankee Attack zijn leerlingontheffing kwijt. Voortaan moet hij starten vanaf 305 meter. Voor Mieras was het dus vermoedelijk een eenmalig ritje. “Dat is jammer, maar ik hoop dat ik nog meer kansen krijg op de kortebaan. Ik doe het graag. Volgend jaar wil ik in elk geval in Santpoort terugkeren om weer mijn titel te verdedigen.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.