Hillegom: Janus Boshoeve zet debuut om in winst

14 september 2018 18:47

Janus Boshoeve heeft vrijdag bij zijn debuut in Hillegom direct toegeslagen. Op de Meerlaan bleek de ruin samen met pikeur Manon Pools een ware aanwinst voor de kortebaan en pakte direct de winst. De eveneens debuterende Bachelet eindigde met Lindsey Pegram op de tweede plaats.

Dat een debutant direct de kortebaan wint, komt bijna nooit voor. Het lukte Ronny Brandt dit jaar in Sassenheim, maar de keer daarvoor was al bijna acht jaar geleden. Twee debutanten in de finale is al helemaal zeldzaam. Beide paarden bleken echter voldoende kwaliteiten te hebben en rekenden gedurende de middag af met de meer ervaren concurrentie.

Voor Bachelet kwam daar wel een dosis geluk bij kijken. De troef uit de stal van Hugo Langeweg jr. toonde zich in de eerste twee omlopen een waar startkanon, maar had er vanaf de derde omloop ineens geen zin meer in. Na een galoppade en mislukte start volgde uitschakeling tegen Blue Diamond As. Bijloting bood de merrie echter een nieuwe kans.

Manon Pools liep dankzij haar overwinning twee punten in op directe concurrent Lindsey Pegram.

Overtuigend

In de kamprit van de halve finale ging tegenstander Boucher le Blanc echter in de fout en bood Bachelet alsnog de kans om de koers te winnen. Janus Boshoeve had juist overtuigend de finale bereikt. Na knappe zeges op Crazy Lover, Spirit Scott en Bronco Boko moest hij vol aan de bak tegen Blue Diamond As. In de beslissende kamprit maakte ook Blue Diamond As een galoppade.

Het is jammer dat veel beslissende ritten juist op deze manier werden beslist, want verder waren er regelmatig mooie ritten te zien op de drukke en gezellige Meerlaan. Ook de finale werd beslist door witte vlaggen. Bachelet wilde niet meer draven en maakte twee galoppades. De Belgische nieuwe aanwinst van Stal Arctic hoefde zich daarom niet in te spannen voor de winst. Door de overwinning liep Manon Pools twee punten in op directe concurrent Lindsey Pegram in het pikeursklassement. Het verschil is nog drie punten.

Boucher le Blanc en John Dekker eindigden als derde in Hillegom. Thuisfavoriet Blue Diamond As werd vierde. Trainer en pikeur Rob de Vlieger uit Zwaanshoek moest op zijn thuisbaan na een botsing in de tweede omloop zijn plek op de sulky afstaan vanwege een rugblessure. Met Rick Wester op de sulky liep de ruin net het brons mis.

De omzet bij de totalisator bleef steken op 28.726,50 euro. Dat was ruim 6.000 euro meer dan vorig jaar.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.