Jan Thijs de Jong wint direct met Attila

20 september 2012 18:34

Jan Thijs de Jong heeft zijn eerste start met Attila direct omgezet in een overwinning. De combinatie versloeg donderdag in Enkhuizen Ipse LB in de finale, die daarmee opnieuw naast de winst greep. Bemyguest eindigde verrassend als derde voor Appie Swagerman.

Het betekende de tweede zege in een week voor de eigenarengroep onder leiding van Fabian Bakker. Maandag wonnen zij ook al in Medemblik met Qualva Nonantais. Attila, die tot verbazing van velen vijf meter ontheffing kreeg met volleerd pikeur Jan Thijs de Jong op de sulky, kreeg het in Enkhuizen zeker niet cadeau. Na Willie Luciano in de eerste omloop volgden Zero Option Lane, Andea Swagerman en Bemyguest. In de finale rekende hij vervolgens na een kamprit af met Ipse LB.

Voor pikeur John Dekker waren de druiven zuur. Hij is in 2012 nog altijd zonder zege en moest opnieuw toezien hoe Ipse LB het in de beslissende fase niet afmaakte. Bemyguest, eveneens van eigenaar Kas Timmer, pakte sterk de derde plaats. Voor de vierjarige ruin met Caroline Aalbers op de sulky wacht wellicht nog een mooi slot van het seizoen. Appie Swagerman maakte het kwartet compleet. De ruin uit de stal van Cees Imming baarde vooral opzien door in de derde omloop af te rekenen met de winnaar van vorig jaar Arctic Challenge.

Lees het volledige verslag vanaf vrijdag 28 septemer in het magazine Draf & Rensport.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.