Iper Flying zorgt voor verrassing in Hillegom

11 september 2015 18:07

Iper Flying heeft vrijdag met Danny den Dubbelden op de sulky voor een daverende verrassing gezorgd tijdens de kortebaan van Hillegom. De koers over de Meerlaan kende zo’n tien favorieten, maar de Italiaanse ruin kwam zelfs op dit lijstje niet voor. Toch rekende de pupil van eigenaartrainer Piet Siderius keer op keer gedecideerd af met zijn tegenstanders. Tamburini, de plaatselijke favoriet, moest er in de finale aan geloven en werd na een zware koers tweede, voor respectievelijk Andrea en Co Swagerman.

Vorig jaar startte Iper Flying als de grote favoriet van het spelende publiek, maar maakte toen deze status slechts gedeeltelijk waar door als tweede te finishen. Dit jaar nam de ruin, getuige de uitbetaling (25-1) door het publiek ‘vergeten’, op gepaste wijze revanche. Na sterk Zero Option Lane te hebben geklopt tijdens het eerste bedrijf, volgden Jagger Broline, Andrea Swagerman en Co Swagerman.

Tamburini was in de finale de tegenstander van Iper Flying. De pupil van trainer Rob de Vlieger, gereden door Jan Thijs de Jong, huist in het naburig gelegen Zwaanshoek en liep dus in Hillegom een thuiswedstrijd. De winnaar van de kortebaan in Warmond moest op weg naar de finale zijn benen flink strekken tegen onder andere Casanova en Zemmi Jay. Tijdens de finale was hij niet opgewassen tegen de uiteindelijke winnaar Iper Flying, die zijn vierde kortebaan sinds zijn debuut in 2013 won. Danny den Dubbelden deed goede zaken in het leerlingenklassement. Door de zege nam hij de leiding weer over van Jaap van Rijn, die na zijn overwinning in Purmerend precies één dag aan kop had gestaan.

Smaakmakers

Co en Andrea Swagerman waren de smaakmakers van de middag. De stalgenoten maakten de afgelopen twee jaar de dienst uit op de kortebaan, maar kwamen dit seizoen nog niet uit de verf. Op de Meerlaan lieten zij zich weer eens van hun beste kant zien. Zo schakelde Co Swagerman de sterke Edo Venus uit, terwijl Andrea Swagerman verantwoordelijk was voor de vroegtijdige eliminatie van Dimanche Fortuna, de verrassende nummer twee van Heemskerk. Tijdens de halve finales ging het mis. Andrea Swagerman kreeg na bijloting een herkansing, maar liet deze tweede kans liggen door tegen Tamburini een galoppade te maken en matig te starten. Co Swagerman werd op zijn beurt in de halve finale geklopt door Iper Flying. In de troostfinale troffen de twee Swagerman-paarden elkaar en reden vader en zoon Andries en Frans van der Blonk prachtige ritten. De eerste trok met Andrea Swagerman aan het langste eind.

Het was bijzonder druk op de Meerlaan. Het publiek stond op sommige plekken rijendik. De omzet bij de totalisator was ruim 26.000 euro, vergelijkbaar met vorig jaar.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.