Iper Flying op kampioensjacht in Roden

12 september 2013 07:39

Peter Aleman en compagnon Adri van Wijngaarden gaan met hun troef Iper Flying voor de titel ‘Paard van het jaar’. De keuze om te starten in Roden lijkt dan ook een tactische. Het deelnemersveld op de Norgerweg is doorgaans kwalitatief minder dan daags later in Lisse. Bij winst komt de Italiaan uit de stal van Aad Pools gelijk met Blackpearl Trans R.

Bekijk het deelnemersveld.

Een derde overwinning op rij lijkt vooraf gezien een ‘oprapertje’ voor Iper Flying. De Italiaan is de snelste van het veld en kan bijna niet verslagen worden. Zijn twee galoppades in Medemblik baren ons toch enige zorgen. Aad Pools weet de uitschakeling aan de bijzondere startprocedure op de Nieuwstraat, naar beneden en direct de bocht in. Wanneer hij vervolgens na bijloting niet de koers had gewonnen, waren wij minder stellig geweest in onze keuze voor de favoriet.

De rest

Qua snelheid schatten wij At Full Speed het beste in van de ‘rest’. De merrie maakt echter gemakkelijk een fout en heeft een abonnement op zware lotingen. Tegen Power Hill kan hij direct aan de bak. De hengst maakte tijdens zijn debuut voor de stal van Aad Pools in Enkhuizen een goede indruk. Rechtsom draaien bleek echter niet zijn specialiteit.

Wij geven daarom licht de voorkeur aan Co Swagerman als grootste uitdager van Iper Flying. De ruin maakt een uitstekend seizoen door met onder andere drie overwinningen. Ook hij is nog in de race voor de titel ‘paard van het jaar’. Sinds hij zijn startontheffing kwijt is, lijkt hij echter beter dan ooit. Hij is trouwer, komt sneller van start en ontwikkelt veel snelheid. In Medemblik vergooide hij zijn kansen met twee galoppades in de derde omloop. Beiden waren zo minimaal dat wij hem dit niet kwalijk nemen.

Yankee Attack won in Enkhuizen. Hij is de grootste troef van Stal de Groningers die een verkapte thuiswedstrijd hebben. Door het overschrijden van de winsomgrens gaat Jeffrey Mieras met hem op pad.

Vorm

Een gevaarlijke outsider zien wij in Burney Boshoeve. De vosruin werd vierde in Middenbeemster, maar vergooide zijn kansen in Enkhuizen met een galoppade in de kamprit tegen Ton Jeu. Ziyi krijgt met Jan Thijs de Jong steeds meer de vorm terug van het begin van het seizoen. Of  hij in de eerste omloop aan de bak moet, hangt af van Bright Look. In Medemblik bleef hij één rit vlak en vloog toen over de Nieuwstraat. Als hij dat toch eens een hele middag kan volhouden…

Zero Option Lane leek het spoor bijster na zijn tweede plaats in Assendelft. In Enkhuizen bleef hij vorige week wel vlak. Dat hij nauwelijks inliep op Cycloon Frejo (die tien meter voorsprong had), zegt ons vooral iets over de enorme snelheid van de troef van Jolanda van Strien en Violette Venneman. Wanneer Zero Option Lane deze lijn doortrekt, zijn er kansen op een goede klassering.

ONZE TIP: 1. IPER FLYING. 2. CO SWAGERMAN 3. AT FULL SPEED 4. YANKEE ATTACK
Outsiders: Zero Option Lane en Burney Boshoeve

Foto: www.supersprinters.nl

Ben je er niet bij in Roden, maar wil je wel inzetten? Of heb je geen zin in de rij bij de totalisator? Maak dan een account aan bij Runnerz.nl via onderstaande link, krijg 10 euro gratis en maak je weddenschappen!
Voorspel paardenraces en win bij Runnerz.nl, €10 welkomstbonus!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.