Iper Flying is op de weg terug

1 juli 2014 10:03

Het kortebaanseizoen van 2014 is nog niet het seizoen van Aad Pools. Ondanks dat de huidige kampioen bij de trainers en de pikeurs nog steeds de beschikking heeft over al zijn toppers waarmee hij de afgelopen jaren zo succesvol was, haalde ‘Mister kortebaan’ tijdens de eerste vijf kortebanen van het seizoen geen enkele keer de finale. Desondanks ziet Pools de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Met name Iper Flying (foto) haalde in Assendelft en Venhuizen nog niet het niveau van vorig jaar. In Zwanenburg zagen de trouwe kortebaanvolgers echter een flinke verbetering. Tijdens de eerste kortebaan van het seizoen werd de Italiaan nog eenvoudig geklopt door Yankee Attack. In Zwanenburg moest de latere winnaar alle zeilen bijzetten en had zelfs een kamprit nodig om de trots van Peter Aleman van zich af te houden. Pools was dan ook tevreden over zijn optreden, die uiteindelijk een vierde plaats opleverde. “Hij komt er weer aan. Hij had vandaag veel meer macht dan tijdens zijn eerste twee starts. Wanneer hij zich blijft verbeteren, komt het wel goed dit seizoen.”

Toch toonde Pools zich ook kritisch. “Hoewel we tijdens de eerste rit achterom moest draaien tegen Yankee Attack, lagen we halverwege de baan gewoon voor. Dan mag hij zich niet meer voorbij laten lopen, dat is ook niets voor hem. Normaal gesproken wordt hij, wanneer hij voor ligt, niet meer geklopt. Nu gebeurde dat wel. Hij had weliswaar al genoeg gedaan, maar toch.”

Pools was ook tevreden over nieuweling Edo Venus, die op de wielerbaan de derde omloop haalde. Helaas lootte de vijfjarige ruin tegen stalgenoot Iper Flying. “Edo Venus beviel goed en liet zien het spelletje te leren. Toen ze tegen elkaar lootten, koos ik voor het voordraaien en de ervaring van Iper Flying. Hoewel hij verloor, was ook Wim (van der Mespel, nam tijdens de derde omloop plaats achter Edo Venus, red.) enthousiast over hem. Die komt er dit seizoen nog wel.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.