Internationaal ponyduel voor kortebaan Nootdorp

17 juli 2013 12:29

Twee Nederlandse en twee Belgische pony’s trappen af op De Poort tijdens de kortebaan van Nootdorp op dinsdag 6 augustus. Hiermee krijgen de traditionele ponyraces nog meer allure. Direct hierna komen de ‘grote’ paarden in actie. Vermoedelijk is hun eerste start rond 14 uur.

De broertjes Danny en Micha Brouwer verdedigen de Nederlandse eer. Zij komen in actie met hun pony’s Fleur en Cassiopea Dar. Namens België komen Romy en Britt Verboomen aan de start met Espriet en Majesty.

Loting

Wie er tijdens de kortebaandraverij in actie komen, is nog niet bekend. De inschrijving sluit op vrijdag 2 augustus. Het deelnemersveld is direct na bekendmaking te downloaden op www.kortebaandraverijen.nl. Nog dezelfde dag volgt op de site een voorbeschouwing met een uitgebreide beschrijving van de kansen van elke deelnemer. Tevens is hier alle overige informatie over de kortebaansport te vinden, inclusief een uitleg van de sport en het wedden op de paarden.

Vorig jaar ging de winst naar Axel Cartouche en Wim van der Mespel. De Leidschendammer profiteerde optimaal van de vijf meter voorgift van de ruin. Dit startvoordeel is het paard inmiddels kwijt. Sindsdien kwam hij niet verder dan een vijfde plaats in Bemmel. In het huidige seizoen domineert de stal van Aad Pools als nooit tevoren. De trainer uit Uitgeest won al twee keer met Black Beauty Venus en zag dochter Manon zegevieren met Ton Jeu (NK in Warmond) en Viva’s Limburgia (Hoofddorp). Mogelijk dat een aantal van deze cracks ook naar Nootdorp afreist.

Ponybrunch

Niet alleen De Poort staat op 6 augustus in het teken van paarden. Rondom Winkelcentrum De Parade (op de plek waar vroeger het drafcentrum van Nootdorp stond) vindt van 10.30 uur tot 12 uur de traditionele ponybrunch plaats. Het is een gezellige start van een paardenevenement dat nog altijd in de lift zit.

Foto: Stichting Kortebaan Nootdorp

 

 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.