In negen weken op de fiets langs alle kortebaanplaatsen

18 mei 2020 15:00

Voorlopig geen kortebaan betekent dat vele kortebaanliefhebbers dit seizoen niet de traditionele kortebaansteden- en dorpen bezoeken. Ondenkbaar voor ons als redactie van Kortebaandraverijen.nl. Van jongs af aan maken wij jaar na jaar deze reis door het land en dat gaan wij niet doorbreken. Daarom starten wij in het kader van het ‘alternatieve kortebaanseizoen’ op woensdag 27 mei met de ‘Tour de Kortebaan’. En wanneer je wilt, nemen we je mee!

In negen etappes gaan wij op de fiets alle kortebaanplaatsen af, een tocht van bijna 600 kilometer. Op woensdag 27 mei beginnen wij met de eerste etappe. De start vindt plaats op de Van Beethovenlaan in Voorschoten en voert via de Renbaan Duindigt en Wateringen naar De Lier, Nootdorp en Stompwijk. Vervolgens staat er elke woensdag een etappe op de planning. Alleen bij extreme weersomstandigheden blijven wij thuis en verplaatsen deze etappe naar achteraan in het schema.

Nadat een door ons uitgenodigde kortebaanliefhebber de alom bekende startplaat heeft laten klinken, gaan wij op pad en ontmoeten bekenden vanuit de sport, bezoeken plekken met een historie, kijken ondertussen goed om ons heen en schrijven alles op wat wij meemaken. Ook maken wij volop foto’s. De verhalen die vanzelf ontstaan zijn te lezen op Kortebaandraverijen.nl. De foto’s vind je terug op onze social media. De ‘Tour de Kortebaan’ zal ervoor zorgen dat ook jij, net zoals tijdens een normaal kortebaanseizoen, een reis maakt langs alle kortebaansteden- en dorpen.

Etappeschema:

Etappe 1, woensdag 27 mei: Voorschoten –  De Lier – Nootdorp – Stompwijk
Etappe 2, woensdag 3 juni: Santpoort – IJmuiden – Heemskerk – Beverwijk
Etappe 3, woensdag 10 juni: Medemblik – Enkhuizen – Venhuizen
Etappe 4, woensdag 17 juni: Hoofddorp – Zwanenburg – Assendelft
Etappe 5, woensdag 24 juni: Egmond aan den Hoef – ’t Zand – Schagen
Etappe 6, woensdag 1 juli: Warmond – Sassenheim – Lisse – Hillegom
Etappe 7, woensdag 8 juli: Roden – Groningen
Etappe 8, woensdag 15 juli: Purmerend – Middenbeemster – Wognum
Etappe 9, woensdag 22 juli: Bemmel

De eerstgenoemde plaats is tevens start- en finish. Alleen voor de slotetappe rondom Bemmel hebben wij een andere locatie op het oog om te beginnen en te eindigen, maar dat vraagt nog enige organisatie. Op de route liggen alle straten waar de kortebanen worden gehouden. Daarnaast bezoeken wij ook andere bijzondere plekken met kortebaanhistorie. Houd de website en de social media in de gaten en mis niets van de ‘Tour de Kortebaan’!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.