‘In deze vorm kan hij het ook op 300 meter’

11 augustus 2012 20:24

Lindsey Pegram was erg blij met de overwinning van Cash Hammering zaterdag in De Lier. De winnende pikeur had vooraf wel verwachtingen, maar had niet gedacht dat de twaalfjarige hengst de koers kon winnen.

“Het was nog een beetje zoeken met hem. Hij heeft regelmatig wat rare stapjes ertussen. Bovendien dachten we dat hij de snelheid niet had. Normaal gesproken moet ik hem de eerste meters goed vasthouden en kan ik hem daarna pas echt laten gaan. Nu was dat helemaal niet nodig. Hij ging gewoon”, verklaarde Pegram verrast.

Stilstaand nummer

Cash Hammering had in de eerste omloop een stilstaand nummer. “Daar was ik blij mee. Het zat eindelijk een keer niet tegen, want hij lootte steevast hele sterke tegenstanders. In de tweede omloop leken we echter opnieuw pech te hebben met Black Beauty Venus als tegenstander. Maar die bleek niet zo te gaan zoals normaal. Hij ging ook slecht het vak in. Dat was een voordeel voor ons. De meters extra die we in het startvak pakten, hebben we optimaal benut.”

Na de winst op Unreal Dragon in de derde omloop volgde Zephir. “Ik was het daar niet mee eens. Er werd geloot tussen de vrijgelote paarden en het bijgelote paard Unreal Dragon. Terwijl ik gewoon tegen Sin City Dream had moeten lopen. Alleen als Umberto was vrijgeloot, was er een andere situatie ontstaan. Ik heb daarom ook geprotesteerd, maar dat mocht niet baten. En zo zie je maar, degene die het hardste protesteert, krijgt uiteindelijk het geluk. Haha.”

Advies

Hugo Langeweg junior was de eerste die in Cash Hammering een kortebaner zag. “Toen hij bij Hugo in training stond adviseerde hij de Sloveense eigenaar Milan Zan om hem op de kortebaan te proberen. Junior wilde zelf niet rijden, dus kreeg ik de kans. We kwamen tijdens zijn debuut in Assendelft wat gelukkig in de derde omloop en hadden het idee dat hij het echt nog moest leren. Daarna is hij teruggegaan naar Slovenië om wat koersjes te lopen. Ze lopen daar alleen 1.13 en dat kon hij mede vanwege zijn leeftijd niet bijbenen. Ik heb toen geadviseerd om hem weer naar Nederland te halen en hem hier proberen te verkopen.”

Dat pakte goed uit. Uiteindelijk kocht Casper Veldink de hengst en bracht hem bij Cees Hetteling in training. “Ik heb hem eerst gereden in Stompwijk, maar dat was zijn baan niet. Daarna is Ruud Pools hem gaan rijden. Hij is de vaste pikeur van Casper op de kortebaan. Bij afwezigheid van Ruud kwam ik er vandaag weer achter. Zoals hij vandaag ging, heb ik er veel vertrouwen in dat hij het ook vanaf 300 meter kan. Hij ging snel weg en maakte het ook goed af. Ik hoop dat ik hem mag blijven rijden. Ik ben erg blij met hem.”

Lees een uitgebreid verslag van de kortebaan in De Lier vanaf vrijdag in het magazine Draf & rensport.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.