Imming: ‘Stilstaand nummer wederom beslissend’

26 juni 2012 13:22

Hoewel Aad Pools de kortebaan van Zwanenburg won, liepen ook de paarden van Cees Imming een prachtige koers. Zephir werd tweede, Auke d’Almere derde en Be the best Norg met de trainer uit Callantsoog zelf op de sulky reikte tot de derde omloop.

Imming had, ondanks dat hij met z’n paarden in de meerderheid was, vrede met de uitslag. “Het vrijloten was wederom beslissend. Tijdens de vorige kortebanen heeft de latere winnaar elke keer een stilstaand nummer gehad. Dat was vandaag niet anders. Zephir kwam tijdens de finale tegen Blackpearl Trans R langszij, maar kon het niet afmaken. Logisch, want hij heeft veel zware ritten gehad.”

Tevreden

Wim van der Mespel reed namens Imming Auke d’Almere naar een derde plaats. De kortebaankampioen was tevreden. “Hij is klaargestoomd voor deze kortebaan. Nog niet zo heel lang geleden hebben De Vrienden van Zwanenburg hem gekocht met de bedoeling om hem vandaag met een startontheffing en met mij op de sulky te laten starten. Hij heeft het prima gedaan. We wonnen zelfs één rit van Blackpearl Trans R (zie foto, Auke d’Almere links, red.), maar dat scheelde niks. Het was too close to call. Erg jammer dat hij daarna tweemaal in galop sprong. Tijdens de troostfinale had hij meer over dan Attila en wonnen we die ritten vrij gemakkelijk.”

De enorme afmetingen van Auke d’Almere maakte het Van der Mespel zo nu en dan onmogelijk om te zien wat er zich voor hem afspeelde. “Tijdens het voorwerken ging het één keer maar net goed. Ik probeerde langs hem te kijken, maar zag vrijwel niets. Totdat ik opeens een schreeuw hoorde. Ik stuurde naar rechts en zag dat we Wim van Buijtene maar net hadden ontweken.”

Lees het volledige verslag vanaf vrijdag in Draf & Rensport.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.