IJzersterke Panic Launcher wint in Enkhuizen

23 september 2021 18:50

Panic Launcher heeft met pikeur Rick Wester donderdag de kortebaan van Enkhuizen gewonnen. Op de Paktuinen was de merrie van Stal de Groningers een klasse apart. De verrassende Jet Bianc0 met Caroline Aalbers eindigde als tweede.

Niet eerder was Panic Launcher zo goed als in Enkhuizen. De merrie won weliswaar in 2019 al twee kortebanen, maar presteerde door haar galoppades en soms moeizame starts vooral grillig. Op de Paktuinen vielen echter alle puzzelstukjes in elkaar. Ze vloog van start en was op geen fout te betrappen. Gedurende de middag verloor ze twee ritten. Beide keren ging ze te vroeg van start. Achtereenvolgens bond ze Colt Turgot, Hariesine, Archange de Jiel, Kelsa Europoort en Jet Bianco aan de zegekar.

Verrassende Jet Bianco

Ook haar tegenstander in de finale liep haar beste koers tot nu toe. Jet Bianco maakte tot donderdag vooral galoppades en kwam nog niet verder dan de tweede omloop. Wie maandag goed had opgelet in Medemblik, zag dat ze toen al wel snelheid toonde. Zonder fouten was ze daarom enkele kilometers verderop in Enkhuizen moeilijk te verslaan. Ze werd daarbij geholpen door het stilstaande nummer in de tweede omloop. In de beslissende finalerit maakte ze halverwege dan toch een fout. De al dichtbij gekomen Panic Launcher profiteerde en mocht even later met Wester de traditionele ereronde met koetjesrepen rijden.

Kelsa Europoort eindigde met Manon Pools als derde. De Nederlands kampioen was in de halve finale niet opgewassen tegen de uiteindelijke winnaar, maar rekende in de troostfinale wel af met Coktail Bar (eveneens met Rick Wester) die na de derde omloop was bijgeloot.

Tweede ‘gewone’ kortebaan

De kortebaan in Enkhuizen was de tweede ‘gewone’ kortebaan van het seizoen. Maandag zorgde Medemblik voor de aftrap. Net als op de Nieuwstraat was publiek alleen welkom met een geldig toegangsbewijs in combinatie met een QR-code en ID. Langs het hek en rondom Partycentrum De Nieuwe Doelen was het weer ouderwets gezellig. Bovendien werd het publiek getrakteerd op sport van hoog niveau. De volgende kortebaan is op donderdag 30 september in Lisse.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.