IJzersterke Panic Launcher klopt Southwind Raptor in de finale

7 juni 2022 17:45

Panic Launcher en Rick Wester hebben dinsdag sterk de kortebaan van Venhuizen gewonnen. Op de gezellige Kerkweg rekende de combinatie in de finale af met Southwind Raptor en Lindsey Pegram.

De winnende merrie was in Assendelft (eerste omloop) en Wognum (derde omloop) vroegtijdig uitgeschakeld, maar liet in het steeds zonniger wordende Venhuizen weer haar beste vorm zien. Achtereenvolgens versloeg Panic Launcher Unguento, Hequejuela en Doc Holiday voordat ze ook Southwind Raptor klopte in de finale.

Twee keer een kamprit

Twee keer had de troef van Stal de Groningers een beslissende kamprit nodig. De debuterende Huquejuela snoepte brutaal een rit af van de uiteindelijke winnaar en ook Southwind Raptor was in de eerste finalerit te sterk. In de kamprit van de finale liet Panic Launcher haar ware klasse zien. De merrie benutte goed haar startvoordeel van vijf meter ten opzichte van de grootverdiener op de kortebaan en gaf daarvan onderweg nauwelijks nog iets weg.

Stal de Groningers viert de derde overwinning op rij in het nog prille seizoen 2022.

Het betekende de vierde overwinning in de carrière van Panic Launcher. Hierdoor is ze voortaan opgezadeld met een starthandicap. Met leerlingpikeur mag ze voorlopig echter nog vanaf de basisafstand starten. Voor eigenaar Stal de Groningers betekende het alweer de derde zege in het nog prille seizoen. Michel Roggen won eerder met Coktail Bar in zowel Assendelft als Wognum.

Troostfinale

In de troostfinale stonden dezelfde paarden als in de finale tijdens de laatste editie van de kortebaan Venhuizen in 2019. Het resultaat was echter anders. Archange de Jiel rekende in drie ritten af met de moegestreden Doc Holiday, die een omloop eerder favoriet Coktail Bar na een sensationele strijd had verslagen.

 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.