IJMUIDEN VERENIGING VAN HET JAAR 2013!

26 november 2013 17:24

De kortebaan van IJmuiden heeft voor de eerste keer de verkiezing Kortebaandraverijen.nl Vereniging van het jaar gewonnen. De organisatie, die na een onderbreking van één jaar in 2013 weer terug was op de kalender, kreeg de prijs uit handen van Benjamin Hilgersom tijdens de jaarlijkse vergadering van de Kortebaanbond in Assendelft.

De redactie van de website Kortebaandraverijen.nl verzorgt sinds 2008 de uitreiking van de prijs ‘Vereniging van het jaar’. Dit om de hardwerkende organisaties de waardering te geven die ze verdienen. Als jury bezoeken zij alle 28 koersen tijdens het kortebaanseizoen. Zij beoordelen de organisaties op basis van professionaliteit, PR, faciliteiten voor publiek én deelnemers en de kwaliteit van de koers. Naast IJmuiden werden ook Zwanenburg, Beverwijk, Purmerend en Lisse genomineerd. De aangemelde Vrienden op de website Kortebaandraverijen.nl konden in oktober een stem uitbrengen op hun favoriet. 37 procent stemde op IJmuiden.

Eerste nominatie

De winst van IJmuiden is verrassend. Niet eerder (toen er nog werd georganiseerd aan de Kennemerboulevard) kreeg de organisatie een nominatie. In 2012 was de koers zelfs van de kalender gehaald. Daarna startte de organisatie met frisse moed aan een nieuw evenement: het zomerfeest Kennemerlaan Leeft met de kortebaan als hoogtepunt. Het bleek een schot in de roos. De publieke belangstelling was groot en de toto-omzet was met bijna 30.000 euro nog nooit zo hoog. De jury verklaarde in zijn rapport de nominatie van IJmuiden als volgt. “IJmuiden was de verrassing van het seizoen. Wij zijn in één keer de prachtige locatie aan de haven vergeten. Wat een baan en wat een mogelijkheden. Hier gaat de sport nog veel plezier aan beleven.”

In 2013 reikte de redactie van Kortebaandraverijen.nl de wisseltrofee voor de zesde keer uit. In de voorgaande jaren ging de prijs naar Nootdorp (2008), Lisse (2009 en 2010), Bemmel (2011) en Roden (2012).

Foto: Maartje Brakenhoff

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.