IJmuiden: Co Swagerman toe aan eerste zege

15 juli 2014 08:58

Het seizoen van de familie Swagerman is weer ongekend mooi. Toch ontbreekt er nog iets. Co Swagerman doet weliswaar elke keer mee om de zege, maar vooralsnog staat de teller nog op nul. Op de Kennemerlaan in IJmuiden kan hij daar verandering in brengen.

Bekijk het deelnemersveld.

Twee keer tweede en een keer derde. Dat zijn de prestaties tot nu toe van Co Swagerman. Telkens had hij een zwaar koersverloop en dat brak hem op in de ontknoping. Als hij in IJmuiden het kruit droog kan houden, dan is hij de eerste favoriet.

Hetzelfde geldt voor Iper Flying. Ook hij liep steeds in de prijzen, maar won nog niet. Tijdens zijn eerste twee koersen ontbrak het nog aan vorm. De laatste weken gaat hij beduidend beter. De tweede plaats in Egmond aan den Hoef is zijn beste seizoensprestatie tot nu toe. Toen kreeg hij voortdurend zware tegenstanders en haalde hij op karakter de finale. Daarin was de fittere Zero Option Lane duidelijk te sterk.

Zero Option Lane is er donderdag ook bij. Jaap van Rijn zit voor het eerst op de sulky. De leerlingpikeur van Hugo Langeweg jr. moet het vak ongetwijfeld nog leren en dan is de in topvorm verkerende Zero Option Lane een goede leermeester. De ruin heeft echter zo zijn nukken en dat zal voor een debutant niet meevallen.

Groningers

Stal de Groningers begon uitstekend aan het seizoen. De laatste weken gaat het echter iets minder. Yankee Attack won in Venhuizen en Zwanenburg, maar was in Hoofddorp minder op dreef. Het is aan Sven Schraal, die zijn seizoensdebuut maakt, om het tij te keren. Prince of Moor moet het hebben van zijn eerste meters. We zien hem daarom liever op 275 meter. Toch heeft de winnaar van Wognum de klasse om hier te zegevieren.

Selim en Un Amour d’Echal starten voor het eerst met een ontheffing van vijf meter. Beide paarden kwamen vanaf de basisafstand nog tekort. Deze vijf meter is ideaal om het vak te leren. Vooral Wim van der Mespel heeft zich in het verleden bewezen met soortgelijke paarden op 295 meter. Selim treft echter Howings Kumpel, misschien wel de snelste starter van dit veld. We durven geen keuze te maken voor deze rit.

Bij afwezigheid van John Dekker rijdt Caroline Aalbers zelf de paarden uit haar stal. Cha Cha Cha liet in Warmond eindelijk zijn kwaliteiten zien met een knappe derde plaats. Om zich te kunnen meten met de top in IJmuiden zal hij onderweg nog een extra versnelling moeten vinden. Cunera Beuckenswyk laat bij vlagen mooie dingen, maar is nog niet ‘vast’ genoeg om aan te bevelen. Toch gaat de merrie dit jaar een keer toeslaan!

Plaats-paard

Wie een plaats-paard zoekt, kan terecht bij Zenito Hanover die tegenwoordig zijn haver verdient voor de enthousiaste eigenarengroep Stal Assendelft. Ook Zam Avon kan verrassen. Hij schakelde in Sassenheim Qualva Nonantais uit, maar ging vervolgens twee keer van de benen. Pricken werd tweede in Wognum, maar kon deze prestatie daarna niet meer herhalen. Terug in de handen van Ruud Pools kan hij op zoek naar eerherstel. Chaman Rapida heeft het kortebanen ook in zich, maar moest tot twee keer toe tegen een ontketende Andrea Swagerman. Dat hij steeds verloor, is hem vergeven. Een echte ‘dark horse’ is Action Invit. Dit paard toonde vooral in Sassenheim potentie. Nu voor het eerst op 295 meter en met Cees Imming op de sulky, kan hij door een paar omlopen verder te komen voor een daverende verrassing zorgen! Tegen Zazou Enzelens krijgt hij het niet cadeau. Hij verraste in Assendelft met een overwinning op Viva’s Limburgia. Op zijn thuisbaan kan hij zijn eigenaren van Thiele Vis in vervoering brengen!

ONZE TIP: 1. CO SWAGERMAN 2. IPER FLYING 3. YANKEE ATTACK 4. PRINCE OF MOOR
Outsiders: Howings Kumpel, Selim en Zero Option Lane

Ben je er niet bij in IJmuiden, maar wil je wel inzetten (inclusief het spel Winscore)? Of heb je geen zin in de rij bij de totalisator? Maak dan een account aan bij Runnerz.nl via onderstaande link, krijg 10 euro gratis en maak vanaf donderdagmorgen je weddenschappen!
Voorspel paardenraces en win bij Runnerz.nl, €10 welkomstbonus!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.