IJmuiden: Chaman Rapida tegen ‘De Groningers’

19 juli 2016 09:39

Op papier lijkt donderdag in IJmuiden maar één paard een achtste zege van Stal de Groningers te kunnen voorkomen. Chaman Rapida en Aad Pools staan lijnrecht tegenover de paarden van Michel Roggen die niet alleen qua aantal overheersen, maar ook voor de meeste kwaliteit zorgen op de Kennermerlaan. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt om 13.30 uur.

Bekijk het deelnemersveld. Klik op de paarden en pikeurs voor meer informatie. Let op: king Bantam M schrijven we met de kleine letter ‘k’. Dit geeft anders problemen in het systeem met het paard King. Bekijk ook het officiële document van de NDR, de printvriendelijke versie.

De favoriet:

We geven licht de voorkeur aan King die al het gehele seizoen bewijst een goede aanwinst te zijn. De ruin heeft geen specialiteit, maar beschikt over alle eigenschappen die een kortebaner moet hebben: snel en gemakkelijk van start, een goede basissnelheid en trouw. Het leverde hem de winst op in Zwanenburg en tweede plaatsen in Utrecht en Hoofddorp. De loting is niet gunstig. Tegen Andrea Swagerman krijgt hij direct zware ritten voor de kiezen.

Finale Hoofddorp2016
De finale van de kortebaan in Hoofddorp: Jagger Broline (l) verslaat King.

De kanshebbers:

In Hoofddorp werd King in de finale verslagen door Jagger Broline, die we daarom net zo goed als favoriet kunnen tippen. De steun van John de Leeuw geeft echter de doorslag. De kampioenspikeur rijdt ook Amiral d’Inverne, de winnaar in Egmond aan den Hoef. We zijn echter voorzichtig, omdat hij zijn vijf meter voorgift kwijt is en we niet weten hoe hij reageert op achterom draaien. In Zwanenburg was dat zijn grote probleem. Stal de Groningers heeft met Moni Maker nog een ijzer in het vuur, al viel zijn laatste start in Egmond aan den Hoef niet mee.

Chaman Rapida wacht een zware strijd tegen deze grote eenheid. De ruin zal keer op keer aan de bak moeten tegen deze paarden. Hij won in Venhuizen en werd tweede in Egmond aan den Hoef. Zijn start is zijn grote wapen. Elma Alki scharen we ook in het rijtje met kanshebbers. De merrie loopt een thuiswedstrijd. De vorm lijkt groeiende. Waar ze in het begin van het seizoen vooral galoppades maakte, bleef ze in Hoofddorp lang trouw en liet ze veel snelheid zien. Na zware ritten tegen Wyard Beuckenswyk verviel ze echter weer in haar oude gewoonte en eindigde galopperend als vierde.

De outsiders:

Wie zoekt naar een outsider, kan wellicht terecht bij Palle Spirit. Pikeur Danny den Dubbelden heeft vooralsnog een waardeloos seizoen en zoekt naar de omslag. De ruin vertrekt snel en zal vervolgens zijn vijf meter voorgift optimaal moeten verdedigen. De Kennermerlaan is echter lang.

Cassandra D liet snelheid zien in Egmond aan den Hoef en klopte toen Zenito Hanover. De merrie heeft nu de steun van Ruud Pools. Lindsey Pegram heeft de beschikking over Donovan Norg die een goede indruk achterliet in Zwanenburg.

CassandraD
Cassandra D debuteerde in Egmond aan den Hoef met John Dekker.

Andrea Swagerman wordt gedurende de middag almaar meter. De ruin treft echter steeds zware tegenstanders. Dat is donderdag niet anders: King is de opponent. Wanneer hij de favoriet kan kloppen, is er veel mogelijk. Iper Flying won vorig seizoen twee kortebanen. Met vijf meter extra is het lastiger. Met de vorm van de Italiaan lijkt niets mis. Final Magic leert elke kortebaan een beetje bij. Het lijkt nog te vroeg voor de vierjarige om te oogsten, maar later in het seizoen zien wij dat zomaar gebeuren.

De debutanten:

king Bantam M is de grote onbekende in het veld. De Oostenrijkse ruin heeft een record van 1.16,4 en bij Wim van der Mespel in goede handen. De Leidschendammer rijdt ook Tador Dry. De Fransman uit de stal van Simon Woudstra draafde op de langebaan zo’n 70.000 euro bij elkaar.

ONZE TIP: 1. King 2. Chaman Rapida 3. Jagger Broline 4. Elma Alki

Ben je er niet bij in IJmuiden of zet je het liefste thuis in nadat je in alle rust het deelnemersveld hebt bestudeerd? Maak dan een account aan bij Runnerz.nl via onderstaande link, krijg 10 euro gratis en maak vanaf donderdagmorgen je weddenschappen!

Voorspel paardenraces en win bij Runnerz.nl, €10 welkomstbonus!

 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.