IJmuiden Challenge: Criterium der driejarigen

14 juli 2020 15:37

De liefhebbers van de kortebaan kunnen vrijdag online afstemmen op de koersen op Victoria Park in Wolvega. Kortebaandraverijen.nl heeft het Criterium der driejarigen omgedoopt tot de IJmuiden Challenge, die deze week anders verreden zou worden. De start van de meeting en de IJmuiden Challenge is om 11.35 uur.

Voor elke kortebaan biedt Kortebaandraverijen.nl online een alternatief aan. Bij voorkeur op de dag zelf, maar regelmatig wijken wij af naar een datum dichtbij om zo een aansprekende koers of een koers in eigen land mee te kunnen pakken. Vrijdag staan er mooie koersen op het programma op Victoria Park Wolvega: ideaal voor een kortebaanchallenge! Op deze manier krijgt iedereen die donderdag de kortebaan van IJmuiden moet missen toch een mooie middag met paardensport aangeboden!

De koersen zijn gratis online te bekijken via onderstaand linkblok. Hiermee kun je ook aanspraak maken op een mooie aanbieding van Runnerz. Wanneer je als nieuwe klant 50 euro online inzet, krijg je een welkomstbonus van 25 euro.

IJmuiden Challenge

De koers die wij uitlichten voor vrijdag is het Crititerium der driejarigen. Een fraai treffen voor de klassieke paarden om zich te meten met hun leeftijdsgenoten en bovendien een mooie prijs op te strijken. In totaal wordt er gekoerst voor bijna 19.000 euro aan prijzengeld.
Zeven paarden gaan de strijd met elkaar aan.

De deelnemers:
1. Kanmar Supreme – Peter Wortel
2. Keytowin Starro – Hugo Langeweg jr. (let op: start niet!)
3. Kamalia Joe – Robin Bakker
4. Kapitein Bianco – Rob de Vlieger
5. Kychia Rensuma – Tom Kooyman
6. Kenickie Kite – Thomas Bos
7. Kattuso Boko – Jaap van Rijn

Keytowin Starro (2) was succesvol als tweejarige met drie overwinningen. Bij zijn rentree eind juni op Duindigt zette hij in de laatste rechte lijn niet goed door. Vlak voor de finish werd hij achterhaald en eindigde als tweede. Deze koers heeft hem ongetwijfeld goed gedaan. Wij geven hem daarom toch een eerste kans. Stalgenoot Kattuso Boko (7) kwam als tweejarige niet verder dan een aantal ereplaatsen. Bij zijn rentree eindigde hij als derde in Duitsland. De hengst lijkt meer in huis te hebben.

De Langeweg-brigade kan tegenstand verwachten van Kamalia Joe (3). De merrie debuteerde met een vierde plaats in een sterkbezette beginnerskoers op Victoria Park, twee weken geleden. Haar kilometertijd van 1.14,8 mag er zijn. Kapitein Bianco (4) heeft zich goed laten zien de laatste weken. Zo won hij zondag op Groningen. Het is afwachten hoe hij zich kan meten met zijn leeftijdsgenoten. Voor stalgenoot Kenickie Kite geldt hetzelfde. De ruin deed nog weinig verkeerd en boekte mooie successen in Duitsland. De trouwe pupil uit de stal van Rob de Vlieger is wellicht een veilige keuze voor de plaatsen.

Kychia Rensuma (5) kon als tweejarige nog niet overtuigen, maar kwalificeerde zich in een snelle 1.16,2. Ze is nu een jaar ouder en sterker. Kanmar Supreme (1) heeft meer koerservaring dan de meeste tegenstanders. Ze kon dit jaar nog niet overtuigen en staat voor een zware klus.

ONZE TIP: 1. KEYTOWIN STARRO (2)  2. KATTUSO BOKO (7) 3. KAMALIA JOE (3)
Outsider: Kapitein Bianco (4)

UPDATE 17-7-2020: KEYTOWIN STARRO START NIET!


Klik op dit linkblok om aanspraak te maken op de gratis beelden en de welkomstbonus van 25 euro.

Foto’s: Ruud de Groot

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.