Howings Kumpel neemt revanche in Lisse

24 september 2015 18:49

Wat vorig jaar net niet lukte, lukte donderdag wel. Howings Kumpel en Wim van Buytene wonnen verrassend de kortebaan in Lisse. In de finale versloegen zij Excuse Me met Caroline Aalbers. Co Swagerman (Thomas Bos) werd derde, voor Prince of Moor met Danny den Dubbelden.

In 2014 kon Howings Kumpel de overwinning bijna niet meer ontgaan. Tegenstander in de finale Co Swagerman leek moegestreden en Wim van Buytene had aan een geslaagde start genoeg voor de zege. Tot ieders verbazing ging Howings Kumpel echter te vroeg van start en ging Co Swagerman er met de overwinning vandoor.

Sindsdien kwakkelde Howings Kumpel. Op een derde plaats in Venhuizen na werd hij dit seizoen steevast vroeg uitgeschakeld. Voorafgaand aan de koers in Lisse hielden dan ook weinig mensen rekening met de pupil van Wim van Buytene. Onterecht, bleek achteraf. Howings Kumpel was beter dan ooit en rekende achtereenvolgens af met Elma Alki, Edo Venus, Zemmi Jay, Co Swagerman en Excuse Me (die verantwoordelijk was voor de uitschakeling van de gedoodverfde favoriet Donate Groenhof).

Finalefase

De finalefase van de, verder fraaie koers, verliep teleurstellend. Prince of Moor ging in de troostfinale twee keer te vroeg van start, terwijl Excuse Me in de ‘grote’ finale twee galoppades maakte. Het deerde Van Buytene en de Stompwijkse eigenaren niet. Zij konden eindelijk weer eens juichen voor hun troef.

In het regenachtige Lisse (desondanks was het gezellig druk) vielen twee beslissingen in de verschillende kampioenschappen. John de Leeuw greep net als vorig jaar de winst bij de pikeurs. Aad Pools pakte de titel als beste trainer. Zij worden tijdens de laatste kortebaan van het seizoen op maandag 12 oktober gehuldigd. Op deze dag valt alleen nog de beslissing voor de titel ‘Paard van het jaar’. Donate Groenhof verdedigt een voorsprong van twee punten op Blackpearl Trans R.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.