Hoorn week naar voren, maar nog altijd vraagteken

23 januari 2020 10:43

Het is nog altijd onduidelijk of de kortebaankalender dit jaar wordt uitgebreid met nieuwe kortebanen, blijkt uit navraag bij de Kortebaanbond. Hoorn en Nijeholtpade zijn druk bezig om alles op tijd rond te krijgen, maar wachten nog op groen licht. Inmiddels is ook Groningen toegevoegd op de conceptkalender.

Voor Hoorn is vooral de veiligheid een issue. Op de Gedempte Turfhaven zijn drie verkeersdrempels, waarvan de gemeente bereid is om er twee tijdelijk weg te halen. De NDR en de Kortebaanbond hebben advies gevraagd aan de pikeurs en trainers of zij het veilig vinden om hier te koersen. Hun meningen zijn verdeeld.

De beoogde datum van vrijdag 9 oktober heeft de organisatie losgelaten. Voorlopig staat Hoorn gepland op vrijdag 2 oktober. Op deze dag koerst ook Victoria Park in Wolvega.

Nijeholtpade en Groningen

Over Nijeholtpade is nog geen nieuws. De Stal Meiden van Assum probeert om op zaterdag 27 juni te koersen op het gras van hun buurman. De Kortebaanbond hoopt binnenkort te horen hoe de organisatie ervoor staat.

Op de conceptkalender staat ook Groningen. De kortebaan moet plaatsvinden tijdens Groningens Ontzet op vrijdag 28 augustus. De planning is echter bijzonder ongelukkig, een dag na Middenbeemster en drie dagen voor Schagen. Het doorgaan van deze koers is allesbehalve zeker.

Goed nieuws is er wat betreft de kortebanen van Assendelft en Zwanenburg. De seizoensopening in Assendelft was onzeker, omdat de Rotary Zaanstad was gestopt met de organisatie. Op initiatief van Stal Assendelft lijkt de koers over de Dorpsstraat op zaterdag 9 mei gewoon door te gaan. De Kortebaanbond heeft op zijn eigen website ook geen vraagteken staan bij Zwanenburg. De organisatie heeft met de IJweg bij Park Zwanenburg een nieuwe locatie. Deze kortebaan staat gepland op zaterdag 13 juni.

België en Alkmaar

Wie niet kan wachten op het nieuwe kortebaanseizoen kan in het weekend van zaterdag 4 april en zondag 5 april naar het Belgische De Haan. Daar koersen de paarden (van alleen Belgische eigenaren) op het strand. Waarschijnlijk vindt er op Tweede Paasdag (maandag 13 april) ook weer een Kortebaandag plaats op Drafcentrum Alkmaar. Het plan is om de Megasprint te vervangen door 1100 meter-koersen met series en een finale.

Goed nieuws is er wat betreft de kortebanen van Assendelft en Zwanenburg

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.