Hoofddorp verplaatst NK naar 11 september

12 april 2021 09:37

De Stichting Kortebaandraverij Hoofddorp heeft het Nederlands Kampioenschap verplaatst van zaterdag 10 juli naar zaterdag 11 september. Hierdoor hoopt de organisatie een grotere kans te hebben dat het evenement door kan gaan.

“Wij vermoeden dat begin juli nog niet iedereen is gevaccineerd tegen het coronavirus en dat de kortebaandraverij dan wellicht nog te veel beperkingen worden opgelegd om een mooi evenement te kunnen organiseren”, laat voorzitter Jos Koeckhoven in een persbericht weten. “We hopen met z’n allen van ganser harte dat de koers op de Kruisweg in Hoofddorp op 11 september zonder coronamaatregelen kan plaatsvinden.”

Zwanenburg

Naast Hoofddorp was ook Zwanenburg geïnteresseerd in zaterdag 11 september als alternatieve datum. De organisatie zag hier echter vanaf, mede om Hoofddorp de ruimte te geven alsnog het Nederlands Kampioenschap door te laten gaan.

Vanwege de coronacrisis zijn tot nu toe alle kortebanen tot en met juni afgelast. Voorlopig is Warmond op zaterdag 3 juli de eerste kortebaan op de kalender.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.