Hoofddorp: Thuiswedstrijd voor John de Leeuw

24 juni 2014 11:59

John de Leeuw heeft een goed seizoensstart gemaakt op de kortebaan. De Hoofddorper heeft na vier koersen de leiding genomen in het klassement ‘Pikeur van het jaar’. Tijdens zijn thuiswedstrijd op zaterdag 12 juli hoopt hij opnieuw toe te slaan. Vanaf 13.30 uur raast hij met zijn paarden over de Kruisweg.

De Leeuw rijdt de paarden van Stal de Groningers. De afgelopen jaren kende hij met deze samenwerking wisselend succes. Eén of twee keer per jaar sloeg hij toe, maar veel vaker greep hij net naast de overwinning of volgde een vroege uitschakeling. 2014 is voor zowel De Leeuw als De Groningers fantastisch begonnen. In zowel Assendelft als Venhuizen reed De Leeuw Timmy H naar een knappe tweede plaats. De Leeuw won in Wognum met Prince of Moor, maar lootte in de tweede omloop tegen zichzelf waardoor pikeur Wim van der Mespel de beslissende ritten voor zijn rekening nam. Namens De Groningers boekte Jan Thijs de Jong succes met Yankee Attack. Hij won in Venhuizen en werd derde in Assendelft.

Overtuigend

Yankee Attack eindigde vorig jaar samen met De Leeuw nog als tweede in Hoofddorp. De winst ging toen naar Viva’s Limburgia en Manon Pools. Zelden won een combinatie zo overtuigend een kortebaan. Als Viva’s Limburgia op zaterdag 12 juli met succes zijn titel wil verdedigen tijdens de kortebaan in Hoofddorp, zal hij er beter voor moeten staan dan de afgelopen weken. Hij werd tot nu toe twee keer in de tweede omloop verslagen. In Assendelft werd hij weliswaar bijgeloot, maar volgde in de derde omloop opnieuw uitschakeling.

Toch is er nog geen reden voor paniek bij de achterban van de meest succesvolle kortebaner van de afgelopen jaren. Ook vorig jaar leek hij conditioneel nog niet optimaal in zijn eerste start. Daarna volgde een tweede plaats in Sassenheim waarna hij toesloeg in Hoofddorp. Wellicht is de vorm groeiende en kan hij samen met pikeur Manon Pools opnieuw pieken in Hoofddorp.

Loting

Welke paarden in Hoofddorp aan de start komen, is bekend op donderdag 10 juli. De NDR verricht op deze dag de loting. Wanneer het deelnemersveld bekend is, is deze direct te downloaden op www.kortebaandraverijen.nl. Later op de dag volgt ook een voorbeschouwing met tips. Tevens zijn op deze website uitslagen, statistieken, video’s en nieuws te vinden. Meer informatie over het evenement in Hoofddorp vind je op www.kortebaan.com.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.