Hoofddorp: Andrea op zoek naar nummer 3

8 juli 2015 15:53

Andrea Swagerman gaat zaterdag tijdens de kortebaan van Hoofddorp op zoek naar zijn derde overwinning op het parkoers over de Kruisweg. De achtjarige ruin van trainer en pikeur Frans van der Blonk won eerder de edities van 2012 en die van vorig jaar en is er alles aan gelegen om dit jaar opnieuw te zegevieren. De eerste start in Hoofddorp is om 13.30 uur. Bekijk hier het deelnemersveld of het officiële document van de NDR, de printvriendelijke versie.

De tweevoudig winnaar is uitgegroeid tot een ware baanspecialist. Tijdens zijn eerste overwinning profiteerde hij nog van een startontheffing van vijf meter, maar vorig jaar sloeg hij ook toe met de door zijn winsom opgelegde extra meters in het startvak. De in totaal zesvoudig kortebaanwinnaar draafde een geweldige koers en sloot deze imponerend als winnaar af. Het lange, kaarsrechte parkoers is in het voordeel van Andrea Swagerman, die met name tijdens de laatste meters een enorme snelheid kan ontwikkelen.

Plaatselijke favoriet

Vorig jaar startte Andrea Swagerman (foto) nog als de favoriet, maar dit jaar behoort hij, ondanks zijn eerdere prestaties in Hoofddorp, tot een zeer gevaarlijke outsider. De favorietenrol lijkt dit jaar weggelegd voor Barbert met Hoofddorper John de Leeuw. De huidige kampioen van Nederland rijdt  een thuiswedstrijd en wil met Barbert ongetwijfeld hoge ogen gooien. De vierjarige Amerikaan won bij zijn debuut in Vroomshoop, maar was tijdens zijn daaropvolgende starts niet in goeden doen. Desondanks heeft Barbert klasse genoeg om de koers te winnen.

De Leeuw, nog steeds azend op zijn eerste overwinning in zijn woonplaats, verschijnt ook met Timmy H aan de start. De ruin is wellicht de snelste deelnemer in dit veld, maar maakt regelmatig een galoppade. Wanneer hij zijn hoofd bij het werk houdt, kan hij, ondanks een starthandicap, verrassen. Een eventuele overwinning van Edo Venus zou juist geen verrassing zijn. De zesjarige ruin won dit jaar in Venhuizen zijn eerste kortebaan en werd onlangs in Zwanenburg derde. Zijn trainer Aad Pools brengt ook Orgoglio del Nord aan de start. De prachtige voshengst toonde tijdens zijn eerste drie starts aan hard te kunnen lopen, maar had moeite met de startprocedure. Met een startontheffing, zoals in Hoofddorp voor het eerst het geval is, kan hij zich mengen in de strijd om de prijzen.

Later op de dag volgt een voorbeschouwing met tips. Informatie specifiek over het evenement in Hoofddorp staat op www.kortebaan.com.

Hoofddorp Cijfers en Feiten 2015

Ben je er niet bij in Hoofddorp, maar wil je wel inzetten (inclusief het spel Winscore)? Of heb je geen zin in de rij bij de totalisator? Maak dan een account aan bij Runnerz.nl via onderstaande link, krijg 10 euro gratis en maak vanaf zaterdagmorgen je weddenschappen!

Voorspel paardenraces en win bij Runnerz.nl, €10 welkomstbonus!

 

Haute equipe LOGOa 600

Toonaangevend adviesbureau binnen de publieke sector op het terrein van complexe organisatorische, juridische, ruimtelijke en financiële vraagstukken.
www.haute-equipe.nl[email protected]

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.