‘Hoge verwachtingen van Black Beauty Venus ‘

7 april 2012 18:39

Trainer en pikeur Aad Pools verschijnt met twee favorieten aan de start tijdens de sprintkoersen in Alkmaar op Tweede Paasdag. ‘Mister kortebaan’ schat de kansen van Black Beauty Venus het hoogst in.

Het eigenarenduo Peter Aleman en Adri van Wijngaarden ontdekten de zevenjarige zwarte ruin via internet in Oostenrijk. De enthousiaste paardensportliefhebbers gingen direct tot een koop over. Dit tot genoegen van zijn nieuwe trainer Aad Pools. “Hij heeft een goed karakter en heeft tijdens twee eerdere starts in Alkmaar laten zien over genoeg aanvangssnelheid te beschikken. Ik heb hoge verwachtingen.”

De 63-jarige Pools heeft ook met Tusee JL een heet ijzer in het vuur. De Belgische ruin won vorig jaar zowel de serie als de finale van de spintkoersen. Toch heeft Pools zijn twijfels. “Voor Tusee JL is het zijn eerste start sinds de kortebaan van Heemskerk vorig jaar. Hij is hersteld van een peesblessure, die hem lange tijd aan de kant heeft gehouden. Momenteel is hij niet op het niveau zoals hij vorig jaar rond deze tijd was.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.