Trio

Trio is een moeilijk, maar wel lucratief spel. Je voorspelt namelijk de eerste drie paarden in de einduitslag in de juiste volgorde. Lukt jou dit? Dan kun je meestal op een flinke uitbetaling rekenen!

Kun je niet kiezen wie je op de eerste plaats zet? Speel dan trio rond. Wanneer je bijvoorbeeld trio 1 en 2, 3 rond speelt, is de volgorde in de einduitslag niet van belang. Als je maar de drie goede paarden hebt gespeeld. Je plaatst als het ware zes verschillende weddenschappen. Je mag zoveel combinaties spelen als je zelf wilt.

Duo- en trionummers

Houd bij triospel op de kortebaan rekening met de speciale duo- en trionummers. Deze staan afgedrukt in het programma. De paarden 1 en 2 in de eerste omloop zijn nummer 1, de paarden 3 en 4 zijn nummer 2 enz. Je speelt per nummer dus eigenlijk twee paarden tegelijk. Let op: dit geldt niet wanneer er wordt gekoerst volgens het principe Grand-16. Dan kun je de reguliere startnummers aanhouden.

De minimuminzet is 0,50 euro per combinatie. Je kunt trio alleen voor de eerste omloop spelen.

Trio alle

Wil je een trio spelen met op de eerste plaats één nummer en alle andere paarden op de tweede en of derde plaats? Dan neem je bijvoorbeeld trio 1- alle. Je wint dan wanneer een paard met duonummer 1 de kortebaan wint. De tweede plaats en derde plaats zijn dan alleen voor de hoogte van de uitbetaling van belang. Ook hiervoor geldt dat des te minder een trio is gespeeld, des te hoger de uitbetaling is.

Je kunt ook de eerste plaats vastleggen, daarachter een aantal paarden kiezen voor de tweede plaats en op de derde plaats alle paarden. Je speelt dan bijvoorbeeld trio 1 – 2,3,4,5 – alle.

Wat zeggen moet je zeggen bij het loket voor een trioweddenschap?

Voorbeeld 1: Mag ik voor 0,50 cent trio 1-2-3?’
(totale kosten 0,50 euro, je wint bij de uitslag 1-2-3.)

Voorbeeld 2: Mag ik voor 0,50 cent trio 1-2-3 rond?
(totale kosten 3 euro, je wint wanneer de nummers 1,2 en 3 allemaal bij de eerste drie eindigden. De volgorde is niet van belang)

Voorbeeld 3: Mag ik voor 0,50 cent trio 1 – 2,3 – alle?
(totale kosten 11 euro bij 24 deelnemers. Je wint wanneer 1 de kortebaan wint, en 2 of 3 op de tweede plaats eindigt.)

Voorbeeld 4: Mag ik voor 0,50 cent trio 1 – alle?
(totale kosten 60,50 euro bij 24 deelnemers. Je wint wanneer 1 de kortebaan wint)

Online of op de baan?

Trio is gemakkelijker wanneer je online wedt bij ZEturf. Je kunt dan precies aankruisen welke nummers je op de eerste, tweede en derde plaats wilt hebben en ziet direct hoeveel combinaties je hebt gemaakt en wat de kosten zijn.

Je kunt ook het wedformulier invullen bij de kassa van ZEturf. Doe je dit voor het eerst, dan kun je het beste advies vragen aan een medewerker van ZEturf.

Klik op de banner om direct en eenvoudig een account aan te maken en ontvang een mooie welkomstbonus.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Lees meer

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.

Lees meer