Plaats

Met een plaatsweddenschap moet het door jou gespeelde paard in de einduitslag bij de eerste drie eindigen. Omdat het risico dat je niets wint lager is dan bij een winnendweddenschap, liggen de uitbetalingen bij plaats gemiddeld lager dan bij winnend. Zeker voor een verrassing is het mogelijke winbedrag echter wel de moeite waard!

Je kunt plaats zowel online als bij de totalisatorwagen spelen. Net als bij winnend kun je zoveel paarden inzetten als je zelf wilt. De minimuminzet is 1 euro. Je kunt ook bedragen als 1,50 euro, 2,50 euro of 3,50 euro inzetten.

Des te minder geld er voor een plaatsweddenschap is ingezet op een paard, des te hoger de uitbetaling. Een outsider levert dus meer op dan een favoriet. Het maakt voor de hoogte van de uitbetaling niet uit of een paard eerste, tweede of derde wordt. De plaatsuitbetaling is pas bekend na de koers. Je kunt dus niet, zoals bij winnend, op het scherm bij de totalisator of online kijken wat de (voorlopige) uitbetaling per ingezette euro is.

Let op

Je kunt voor elke omloop (met uitzondering van de beslissende omloop/finale) plaats spelen. Houd er rekening mee dat voor een omloop waarin minder dan acht paarden starten, slechts de eerste twee paarden worden uitbetaald voor een plaatsweddenschap. Houd voor het plaatsen van een weddenschap altijd het nummer van de eerste omloop aan. Dit nummer vind je in het programmaboekje of op het deelnemersveld op deze website.

Wat zeggen moet je zeggen bij het loket voor een plaats weddenschap?
Voorbeeld 1: Mag ik voor 5 euro plaats nummer 1?
(totale kosten 5 euro)

Voorbeeld 2: Mag ik voor 2 euro plaats nummer 2, 4 en 6?
(totale kosten 6 euro)

Online wedden

Klik op de banner om direct en eenvoudig een account aan te maken en ontvang een mooie welkomstbonus.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Lees meer

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.

Lees meer