Duo

Duo is een heel leuk, maar wat moeilijker spel. Je voorspelt welke twee paarden aan het einde van de middag als eerste en tweede eindigen. De volgorde wie als eerste en tweede eindigt, is daarbij van belang.

Kun je niet kiezen? Speel dan duo rond. Wanneer je bijvoorbeeld duo 1 en 2 rond speelt, verdubbel je automatisch de inzet, maar is de volgorde in de einduitslag niet van belang. Je plaatst als het ware twee verschillende weddenschappen. Je mag zoveel combinaties spelen als je zelf wilt.

Duo- en trionummers

Houd bij duospel op de kortebaan rekening met de speciale duo- en trionummers. Deze staan afgedrukt in het programma. De paarden 1 en 2 in de eerste omloop zijn duo 1, de paarden 3 en 4 zijn duo 2 enz. Je speelt per nummer dus eigenlijk twee paarden tegelijk. Let op: dit geldt niet wanneer er wordt gekoerst volgens het principe Grand-16. Dan kun je de reguliere startnummers aanhouden.

De minimuminzet is 0,50 euro per combinatie. Je kunt duo alleen voor de eerste omloop spelen.

Duo alle

Wil je een duo spelen met op de eerste plaats één nummer en alle andere paarden op de tweede plaats? Dan neem je bijvoorbeeld duo 1 – alle. Je wint dan wanneer een paard met duonummer 1 de kortebaan wint. De tweede plaats is dan alleen voor de hoogte van de uitbetaling van belang. Ook hiervoor geldt dat des te minder een duo is gespeeld, des te hoger de uitbetaling is. Wanneer je duo 1 – alle rond speelt, win je wanneer een paard met duonummer 1 de kortebaan wint of tweede wordt.

Wat zeggen moet je zeggen bij het loket voor een duoweddenschap?

Voorbeeld 1: Mag ik voor 0,50 cent duo 1-2?’
(totale kosten 0,50 euro, je wint bij de uitslag 1-2.)

Voorbeeld 2: Mag ik voor 0,50 cent duo 1-2 rond?
(totale kosten 1 euro, je wint bij de uitslag 1-2 en 2-1.)

Voorbeeld 3: Mag ik voor 0,50 cent duo 1 -alle?
(totale kosten 5,50 euro bij 24 deelnemers. Je wint wanneer 1 de kortebaan wint.)

Voorbeeld 4: Mag ik voor 0,50 cent duo 1 – alle rond?
(totale kosten 11 euro bij 24 deelnemers. Je wint wanneer 1 de kortebaan wint of tweede wordt.)

Online of op de baan?

Duo is gemakkelijker wanneer je online wedt bij ZEturf. Je kunt dan precies aankruisen welke nummers je op de eerste en tweede plaats wilt hebben en ziet direct hoeveel combinaties je hebt gemaakt en wat de kosten zijn.

Je kunt ook het wedformulier invullen bij de kassa van ZEturf. Doe je dit voor het eerst, dan kun je het beste advies vragen aan een medewerker van ZEturf.

Klik op de banner om direct en eenvoudig een account aan te maken en ontvang een mooie welkomstbonus.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Lees meer

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.

Lees meer