Trainers en eigenaren

De trainers en eigenaren van de paarden volgen de koers buiten de baan op de voet. Een enkele trainer zit zelf op de sulky achter het paard. De meesten vind je echter tijdens de koers op het stalterrein. De eigenaren moedigen hun paarden achter het hek aan.

Een eigenaar koopt of fokt een paard en kan deze inzetten op de kortebaan wanneer het minimaal vier jaar oud is en zich heeft gekwalificeerd op de langebaan. Een enkele eigenaar traint zijn paarden zelf, maar de meesten laten dit werk over aan een trainer. Hij of zij bereidt de paarden voor op de koers en bepaalt in samenspraak met de eigenaar wanneer het paard gaat starten.

Stalterrein

De trainer gaat vervolgens samen met het stalpersoneel met het paard naar de kortebaan. Zij spannen het paard in op het stalterrein en dragen deze over aan de pikeur, die het werk op de baan verricht. Het is zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen op het stalterrein.

Voor de eigenaar breken nu spannende momenten aan. Hoe zal zijn of haar paard het doen tijdens de koers? Zij volgen de verrichtingen langs de baan en kunnen alleen maar hopen op een goede afloop. Hij of zij krijgt het grootste deel van het prijzengeld. De rest gaat naar de trainer. De trainer en eigenaar rekenen af met de pikeur.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Lees meer

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.

Lees meer