Wat is een pikeur?

De pikeurs zitten achter de paarden op een sulky. Zij sturen de paarden en sporen ze aan om een topprestatie neer te zetten. Een pikeur is niet hetzelfde als een jockey. Deze zit namelijk op een renpaard.

Langs de baan staan veel mensen en er is veel geluid. Het is de taak van de pikeur om het paard desondanks rustig te houden. Ook moet hij of zij door middel van de lijnen het paard aansporen op de momenten dat er snelheid wordt gevraagd. Het is niet meer toegestaan om met een zweep te rijden.

De pikeur, vaak een professional, moet het spel in het startvak tot in de puntjes te beheersen. Het is de kunst om het paard precies bij ’twee’ op de startplaat langs de startpalen te sturen. Elke seconde die je hier verliest, is achterstand op je tegenstander. Mede daarom is een pikeur heel belangrijk en is de één meer succesvol dan de ander.

Kijk voor jouw weddenschappen daarom goed welke pikeur er achter een paard zit. Via ons archief kun je kennismaken met de pikeurs en zien hoe succesvol ze zijn.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Lees meer

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.

Lees meer