Vanaf welke afstand start een paard?

De paarden starten vanaf een basisafstand van 275 meter of 300 meter (afhankelijk van de lengte van de straat). Wanneer een paard op de kortebaan meer dan 15.000 euro heeft verdiend, krijgt deze een handicap van vijf meter. Bij 30.000 euro krijgt een paard de maximale starthandicap van tien meter aan zijn broek.

Bij een winsom tussen de 15.000 euro en 24.000 euro en een winsom boven de 30.000 euro krijgt een paard vijf meter ontheffing wanneer een leerlingpikeur op de sulky plaatsneemt.

Een paard met een winsom van meer dan 30.000 euro dat in het huidige seizoen nog geen 3.000 euro heeft verdiend, krijgt eveneens een ontheffing van vijf meter. Deze regel geldt niet in combinatie met de inzet van een leerlingpikeur.

Vierjarigen

Paarden van vier jaar krijgen een ontheffing van vijf meter. Bij een winsom van 6.000 euro vervalt deze ontheffing. Vierjarige paarden hoeven echter nooit meer dan de basisafstand te lopen. Paarden van vijf jaar en ouder die nog geen winsom op de kortebaan hebben, krijgen een ontheffing van vijf meter. Deze ontheffing vervalt wanneer het paard prijzengeld heeft gewonnen.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Lees meer

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.

Lees meer