Hillegom: Loodzware loting Dempsey Donon

10 september 2014 06:43

De kortebaan van Hillegom vrijdag, is bijzonder moeilijk te voorspellen. Dit komt met name door de rit in de eerste omloop tussen de kersverse Nederlands Kampioen Zero Option Lane en aanstormend talent Dempsey Donon. De winnaar gaat meedoen tot het einde. Maar wie is dat? Wij kiezen daarom voor een meer veilige favoriet: Iper Flying.

Bekijk het deelnemersveld.

Wanneer Zero Option Lane maar half de vorm benadert waarmee hij zaterdag Nederlands Kampioen werd, krijgt Dempsey Donon het heel lastig. Met voor het eerst Jan Thijs de Jong op de sulky zal hij er alles aan moeten doen om bij de start niet direct een groot deel van zijn tien meter voorgift weg te geven. Vervolgens zal hij onder de directe druk van zijn tegenstander niet mogen wegspringen. Toch krijgt het vierjarige talent onze voorkeur. Vorige week in Schagen ging Zero Option Lane twee keer van de benen toen hij tien meter goed moest maken op Donate Groenhof. Bovendien heeft de ruin de reputatie om goede prestaties af te wisselen met galoppades.

Iper Flying is een meer veilige keuze. Vijf meter voorgift op Umberto (die voortdurend loodzwaar loot!) moet geen probleem zijn. Hoewel hij dit jaar nog niet won, eindigt hij met grote regelmaat bij de laatste vier. In Voorschoten ging het zaterdag echter mis tegen stalgenoot Edo Venus. De Italiaan heeft een snelle start en veel speed. Daarmee moet hij tot het einde mee kunnen doen. Wanneer hij zijn snelste ritten kan bewaren tot de ontknoping, is hij onze winnaar.

Onzekere factor

Co Swagerman (de nummer twee van vorig jaar) is op basis van zijn prestaties dit jaar, hij is de koploper in het klassement Paard van ’t jaar’, een andere kanshebber. Toch is ook hij een onzekere factor. Donderdag loopt hij nog in Purmerend. Het is de vraag hoe hij van deze inspanningen herstelt. Bovendien wilde hij zaterdag in Voorschoten, voor het eerst met Thomas Bos op de sulky, moelijk rechtsom. Slecht starten kan hij zich nu niet veroorloven. Tegenstander Chiquita GS kan wel eens de verrassing van de middag worden. De merrie start voor het eerst met een ontheffing van vijf meter. Het zal niet voor het eerst zijn dat Wim van der Mespel met een dergelijk paard weet te stunten. In Schagen liet ze al een goede indruk achter door Amalia Beemd tot het uiterste te dwingen.

De eerste omloop wordt nog interessanter met de rit tussen Anabaa Blue en Andrea Swagerman. De merrie met John de Leeuw is niet de gemakkelijkste, maar heeft wel veel snelheid. Andrea Swagerman, die net als stalgenoot Co Swagerman ook loopt in Purmerend, houdt niet van een snelle rit zo vroeg in de middag. De ruin is later op de middag op zijn best en moet hopen op een fout van Anabaa Blue.

Outsiders

Outsiders zijn er voldoende. Howings Kumpel is één van de snelste starters van het circuit. De ruin verkeerde zaterdag in Voorschoten niet eens in zijn beste vorm, maar pakte (gelukkig) de tweede plaats. Yankee Attack won dit seizoen al drie keer, maar komt op 305 meter nog niet uit de verf. Bovendien komt hij de laatste weken rechtsom moeilijk weg. Amalia Beemd maakt af en toe foutjes, maar heeft veel speed. In Bemmel werd ze derde, in Heemskerk vierde. Tegenstander European Winner maakte vooralsnog weinig indruk. Hij werd weliswaar vierde in Schagen, maar profiteerde daar vooral van de fouten van zijn tegenstanders en de bijloting. Wellicht helpt de steun van John de Leeuw en de vijf meter voorgift. Amazing Power werd knap tweede in Heemskerk. Zonder vijf meter voordeel wordt het een moeilijker verhaal. Duenna Starlake gaat het kortebanen steeds beter leren. De merrie is een snelle starter, maar mist de pure speed. Windsor Forest won in Heemskerk knap een rit van Asko Bond. De vosruin heeft de potentie om de komende weken (zeker met vijf meter minder) toe te slaan.

ONZE TIP: 1. IPER FLYING 2. DEMPSEY DONON 3. CO SWAGERMAN 4. ANABAA BLUE
Outsiders: Zero Option Lane, Chiquita GS en Windsor Forest.

Ben je er niet bij in Hillegom maar wil je wel inzetten (inclusief het spel Winscore)? Of heb je geen zin in de rij bij de totalisator? Maak dan een account aan bij Runnerz.nl via onderstaande link, krijg 10 euro gratis en maak vanaf vrijdagmorgen je weddenschappen!


Voorspel paardenraces en win bij Runnerz.nl, €10 welkomstbonus!

 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.