Hero Baldwin en Manon Pools winnen opnieuw in Heemskerk

1 september 2022 19:21

Hero Baldwin en Manon Pools hebben donderdag hun thuiswedstrijd in Heemskerk gewonnen. De combinatie speelde het spel in het startvak uiterst slim en was daarmee de concurrentie te snel af. Panic Launcher en Mats Wester eindigden als tweede.

In het startvak is Hero Baldwin een klasse apart. De ruin vertrekt bijzonder snel waardoor de tegenstanders regelmatig aan een fikse inhaalslag moeten beginnen. Het is dat hij wel eens een foutje maakt anders was zijn erelijst vermoedelijk al langer geweest.

Misstap

Donderdag was Hero Baldwin op geen misstap te betrappen. Achtereenvolgens versloeg hij Calistokingsdeep, Panic Launcher en Southwind Raptor voordat hij opnieuw moest afrekenen met de bijgelote Panic Launcher.

Beide keren ging er tegen de merrie van Stal de Groningers een flinke strijd in het startvak aan vooraf. Manon Pools kwam uiteindelijk als winnaar uit de strijd. Nadat Panic Launcher in de tweede rit de start mistte, kon Hero Baldwin aan een vervroegde ereronde beginnen. Het was zijn tweede overwinning op de kortebaan. Vier jaar geleden won hij ook in Heemskerk.

Troostfinale

Southwind Raptor (Marco Spin) had daarvoor al de derde plaats opgeëist door Calistokingsdeep (Ruud Pools), die zich via de tussenronde terug in de strijd had geknokt, in de trosstfinale te verslaan.

De middag kende overigens een valse start. Ferran Convital reed met trainer Cees Imming tegen de finishpaal aan waarna het paard uitbrak. Op het stalterrein raakte hij favoriet Candy Blue Chip die daarna geblesseerd moest afhaken. Ferran Convital kon verderop worden tegengehouden. Ook hij werd geschrapt.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.