Hequejuela en Ruud Pools verrassen met zege in IJmuiden

21 juli 2022 18:13

Ruud Pools en Hequejuela hebben donderdag verrassend toegeslagen in IJmuiden. De combinatie was op de Kennemerlaan, waar slechts twaalf paarden startten, in de finale te sterk voor Happy New Day en Rick Wester. Aad Pools bewees weer helemaal terug te zijn. ‘Mister kortebaan’ eindigde als derde met Hampshire F Boko, voor Archange de Jiel en Mats Wester.

Hequejuela bewees tijdens haar eerste starts al over talent te beschikken, maar schakelde vaak zichzelf uit door galoppades. In IJmuiden was ze subliem voor haar Stompwijkse eigenaren. Achtereenvolgens schakelde de troef van trainer Bryan Vader Floalts Cicciolina, Jocke Cane, Hampshire F Boko en Archange de Jiel uit. In de finale was ze ook te sterk voor Happy New Day.

De troef van Stal de Groningers was in de eerste omloop na spectaculaire ritten te snel geweest voor Southwind Raptor. Ook versloeg de ruin in de derde omloop totalisatorfavoriet Candy Blue Chip. Hampshire F Boko kwam na verlies tegen Hequejuela via bijloting weer terug in de strijd. In de halve finale was Happy New Day te sterk, maar vervolgens rekende hij in de troostfinale knap af met Archange de Jiel.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.