Help ‘de blikjesman’ aan nog meer blikjes!

30 mei 2019 16:21

Vorig jaar ging de redactie van Kortebaandraverijen.nl op zoek naar de verhalen van de mensen achter de hekken. Wie zijn deze vaste volgers van de kortebaan en waarom staan ze daar? Gezien alle positieve reacties gaan wij ook dit seizoen op zoek naar mensen met een bijzonder verhaal. De eerste gesprekken zijn al ingepland.

Maar alvorens die te publiceren, komen wij nog even terug op het interview met Stefan Fatels uit Heemskerk. Je weet wel, de autistische jongen die al jarenlang de kortebanen afstruint op zoek naar blikjes. Hij heeft inmiddels al meer dan 25.000 verschillende exemplaren in zijn bezit, maar is nog lang niet klaar.

Om Stefan een beetje te helpen, schonk de redactie van Kortebaandraverijen.nl hem tijdens de kortebaan van Assendelft een uniek shirt. Uiteraard was Stefan verguld met onze actie. In Wognum zal hij zijn nieuwe shirt voor het eerst dragen. Hij is dan nog beter te herkennen als ‘de blikjesman’.

Ook jij kunt Stefan helpen. De zomervakanties komen eraan. Zeker wanneer je naar het buitenland op vakantie gaat, denk dan eens aan deze autistische jongen en neem een paar blikjes voor hem mee. Vol of leeg, het mag allemaal. Het is een kleine moeite en je doet Stefan er een groot plezier mee. En in zijn nieuwe shirt is hij voortaan nog gemakkelijker te traceren!

‘De blikjesman’ is op de kortebaan te herkennen aan zijn eigen nieuwe shirt.

Tekst: Ruud de Groot

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.