Helmond koerst niet in 2014

10 januari 2014 11:29

De kortebaan van Helmond gaat dit jaar niet door. De koers over de Kanaaldijk Noord West stond oorspronkelijk gepland op Koningsdag, 26 april, en zou daarmee de opening van het seizoen verzorgen. Door de annulering trapt Assendelft als vanouds af op zaterdag 10 mei.

Jaap Poelstra, voorzitter van de Stichting Drafsport Brabant, betreurt het besluit om de koers niet te verrijden. “Het vraagt tijd om de kortebaan in Helmond een succes te laten worden. Daar gaat misschien jaren overheen. Als je dan een jaar niet organiseert (dit gebeurde ook in 2010 red.), dan helpt dat zeker niet mee.”

Poelstra noemt meerdere redenen om te annuleren. “Het eerste jaar hebben Martin Eeken en ik samen georganiseerd. Daarna zijn er twee bestuursleden bijgekomen. Zij hebben echter geen affiniteit met de drafsport, laat staan met de kortebaan. Ze hebben veel werk verzet, maar hebben weinig response gekregen. Dat komt omdat het evenement moet groeien. Martin en ik hebben daar veel voor over. Maar zij als buitenstaanders hebben dat geduld niet en besloten te stoppen.”

Sponsor

Het vertrek zorgde ervoor dat Eeken en Poelstra er weer alleen voor stonden. De druppel die de emmer deed overlopen, was echter de stopzetting van Helicon Opleidingen. “Dit was misschien wel onze grootste sponsor. Niet alleen financieel gezien, maar ook met ondersteuning in de vorm van mankracht op de dag zelf. Dit heeft ervoor gezorgd dat wij de knoop hebben doorgehakt om niet te organiseren. Een zware beslissing, maar in een paar maanden krijgen wij dit niet meer rond.”

Toch houdt Poelstra de moed erin. “Ik denk nog steeds dat er markt is voor een kortebaan in Helmond. We zoeken dan ook naar mogelijkheden om de draad weer op te pakken. We vestigen nu de hoop op de Oranjevereniging. Zij vinden de kortebaan een mooie aanvulling op hun programma. Wellicht kunnen we in de toekomst met hun samenwerken.”

Ook kijkt hij verder dan Helmond. “We heten niet voor niets de Stichting Drafsport Brabant. De afgelopen tijd hebben we bijvoorbeeld contact gehad om te organiseren in Oisterwijk, Valkenswaard en Roosendaal. Om uiteenlopende reden is het in deze plaatsen niet gelukt. Wel hebben we nog hoop op Bergen op Zoom. Sowieso zitten we nog boordevol ideeën en hebben we nog voldoende drive om het kortebanen in Brabant tot een succes te maken.”

Kalender

De annulering van Helmond is niet de enige wijziging op de voorlopige kortebaankalender van 2014. Wateringen, nog steeds onder voorbehoud, verhuist van vrijdag 25 juli naar vrijdag 1 augustus.

Bekijk de kortebaankalender 2014.

 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.