Harry Toebes grijpt dagwinst in Heemskerk

8 september 2012 20:27

Harry Toebes heeft in Heemskerk de dagwinst gepakt in de tipcompetitie. De liefhebber scoorde 33 punten, net zoveel als Maarten Duijn. Het tijdstip van invullen gaf de doorslag. Net als vele anderen had het duo Blackpearl Trans R als winnaar. Viva’s Limburgia, Zalvador Spendic en Ipse LB waren de overige puntenpakkers.

Met zijn dagwinst pakte Toebes tevens voldoende punten om de leiding te nemen in de derde periode. Deze positie moet hij delen met Violette Venneman. De koploper in het algehele klassement blijkt ook in de derde periode in topvorm en scoorde twee goede scores op rij. Hierdoor is de voorsprong op naaste concurrent Henk Timmer opgelopen tot 25 punten. Kortom, Venneman is de gedoodverfde favoriet voor de eindwinst.

Achterstand

Nummer twee Timmer scoorde met zestien punten matig. Hierdoor kwam Leon Zoetemelk dichterbij. De Voorschotenaar heeft zich als doel gesteld om achter Venneman als tweede te eindigen. De achterstand bedraagt nu nog 14 punten. Hij moet de overige concurrenten echter niet uit het oog verliezen. Met een redelijk goede score van 25 punten kwam Kees Kinnegin op gelijke hoogte met Zoetemelk. Ook Piet Zwart en Broer Dijkstra hebben nog goede kansen om in de prijzen te vallen.

Overigens heeft er voor sommige deelnemers een puntencorrectie plaatsgevonden. Met het overgaan van de tweede naar de derde periode zijn er handmatig wat kleine foutjes ingeslopen. Dit is inmiddels hersteld.

Bekijk de tussenstand na Heemskerk.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.