Harddraverij Vereniging Assendelft organiseert eindelijk eerste kortebaan

22 april 2022 15:24

De Harddraverijvereniging Assendelft heeft er ruim twee jaar op moeten wachten, maar zaterdag 14 mei organiseren zij dan eindelijk hun eerste kortebaan. Nadat het nieuwe bestuur het stokje heeft overgenomen van de Rotary Zaanstad moesten zij twee jaar op rij annuleren vanwege de coronacrisis. Dit jaar hebben zij vrij spel. De start op de nieuwe locatie aan de Beemsterstraat – Rietwijkstraat is om 13.30 uur.

De vertrouwde Dorpsstraat is losgelaten, omdat er geen gebruik meer kon worden gemaakt van de gebouwen en faciliteiten van het inmiddels gesloopte Wapen van Assendelft. De gloednieuwe organisatie heeft met de Beemsterstraat – Rietwijkstraat echter een goed alternatief gevonden.

Burgemeester Jan Hamming van Zaanstad verricht het startschot van de kortebaan en daarmee tevens van het complete seizoen. Daarvoor ondertekenen alle betrokken instanties het officiële certificaat tot bijschrijving op de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland.

Een afvaardiging van het nieuwe bestuur in Assendelft op de voormalige locatie aan de Dorpsstraat.

Loting

De SNDR verricht de loting van de kortebaan Assendelft op donderdag 12 mei. De deelnemende paarden zijn vervolgens direct te bekijken op deze website. Later volgt een uitgebreide voorbeschouwing met tips.

Omdat de kortebaan in Assendelft de eerste is van het seizoen is het op dit moment moeilijk in te schatten welke paarden deelnemen en kans maken. Drie jaar geleden, tijdens de laatste editie, ging de winst naar Doc Holiday en Bo Sprengers. Dit paard is nog steeds op de kortebaan actief en behoort ongetwijfeld tot de kanshebbers. Chief One en Eliot Charisma waren tijdens de coronacrisis in 2020 en 2021, met beduidend minder kortebanen, de meest succesvolle paarden.

Nieuwe thuisfavoriet

Stal Assendelft hoopt op succes van hun Unguento. Dit paard is de opvolger van Colt Turgot die de enthousiaste liefhebbers helaas weinig succes op de kortebaan heeft gebracht. Frans van der Blonk speurde daarom deze winter het internet af op zoek naar een opvolger.

De trainer kwam uiteindelijk uit bij deze negenjarige hengst uit het Italiaanse Pisa, waar hij hem vervolgens heeft opgehaald. Hoewel de nieuwe troef het kortebanen natuurlijk nog moet leren, zijn de eerste geluiden uit de Assendelftse stal positief.

Tags:

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.