Hans Bot en Danny den Dubbelden eerste kampioenen

28 september 2016 07:29

Hoewel de kortebaan van Roden nog verreden moet worden, zijn de eerste kampioenen van 2016 bekend. Omdat de concurrentie het in Roden dan wel Lisse laten afweten, zijn Hans Bot en Danny den Dubbelden niet meer te achterhalen in respectievelijk het trainers- en leerlingpikeursklassement. Een mooi succes voor de trainer uit Lippenhuizen, die met zijn paradepaard Barbert ook kans maakt op de titel ‘Kortebaanpaard 2016’, terwijl Den Dubbelden zijn titel prolongeert.

Bot gaf de afgelopen weken steeds meer terrein prijs ten opzichte van de concurrentie, maar zijn titel kwam geen moment in gevaar. Daarvoor was de voorsprong die hij had opgebouwd tijdens de eerste maanden van het seizoen te groot.

Met Barbert en Jagger Broline won hij zeven van de eerste dertien kortebanen van het seizoen. Laatstgenoemde won in Hoofddorp en IJmuiden, terwijl Barbert de beste was in Assendelft, Vroomshoop, Sassenheim, Warmond en Voorschoten. Asko Bond, Moni Maker, Palle Spirit en Selim maakten het succes van de trainer compleet.

Met zijn titel is Bot de opvolger van Aad Pools, die het klassement vorig jaar op zijn naam schreef. Eerder was Pools ook in 2012 en 2013 de beste trainer. Cees Imming won de eerste editie van het klassement in 2011; Frans van der Blonk verzamelde de meeste punten in 2014.

Danny den Dubbelden

Het kampioenschap bij de leerlingpikeurs werd opnieuw een prooi voor Danny den Dubbelden. Hoewel hij niet zo succesvol was als vorig jaar, toen hij drie kortebanen won, heeft Den Dubbelden net zoals Bot het kampioenschap ruim voor het einde van het seizoen al binnen. Zelfs als Sytske de Vries of Finn Verkaik de kortebaan van Roden winnen en de titelverdediger al in de eerste omloop strandt, is Den Dubbelden niet meer te achterhalen door de concurrentie.

Den Dubbelden scoorde de meeste punten met Palle Spirit, waarmee hij de finale in Voorschoten haalde en vierde werd in Purmerend en Medemblik. Met Pricken was hij met name in Schagen op dreef. Den Dubbelden is de derde opeenvolgende kampioen die zijn leerlingkampioenschap weet te prolongeren. Eerder lukte dat Christophe de Groote in 2012 en Denise Pennekamp in 2014. Lindsey Pegram is met drie opeenvolgende kampioenschappen tussen 1999 en 2001 nog altijd recordhouder.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.