Groot aantal kanshebbers in De Lier

16 augustus 2018 06:46

Het maximale aantal van 24 paarden staat zaterdag aan de start in De Lier. Onder hen een groot aantal kanshebbers, maar het absolute klapstuk van de eerste omloop is de rit tussen titelverdediger Southwind Raptor en tweevoudig kampioen van Nederland Dutch Buitenzorg. De aanvang van de koers over de Hoofdstraat is om 13.00 uur, de eerste start valt om 13.30 uur.

Het aanwijzen van een favoriet voor de overwinning in De Lier is geen gemakkelijke opgave. Aan de ene kant verschijnen er bewezen sprinters aan de start, zoals de al eerder genoemde Southwind Raptor en Dutch Buitenzorg, maar aan de andere kant zijn er meerdere talenten die staan te popelen om te laten zien wat ze in huis hebben. Zoals Hero Baldwin uit de stal van Aad Pools. De vierjarige hengst is uitgegroeid tot een deelnemer om rekening mee te houden, maar wist dit seizoen nog niet te winnen. Met recentelijke tweede plaatsen in IJmuiden en Stompwijk bewees hij klaar te zijn voor een eerste ereronde.

Ook voor Ariana Trojborg lijkt een zege een kwestie van tijd. De zesjarige merrie liep een sterke koers in Santpoort waarin ze uiteindelijk als vierde finishte. Geholpen door een startontheffing van vijf meter, waardoor ze net zoals Hero Baldwin vanaf 295 meter start, is ze bijzonder kansrijk in De Lier. Bizar Zandbergen heeft dat voordeel niet, maar zou niet verrassen met een plek op het podium. De pupil van trainer Rob van Toor startte dit seizoen twee keer op de kortebaan en haalde beide keren de halve finale. De loting tegen de onervaren Escada Deluxe is niet ongunstig.

Bewezen sprinters

Tegenover deze ambitieuze nieuwkomers staat een groot aantal ervaren en bewezen sprinters. Zoals Barbert, een grootheid uit de stal van Hans Bot. De Amerikaanse ruin won eerder dit seizoen in Assendelft, maar lijkt de laatste weken minder in vorm. Desondanks heeft hij genoeg klasse in huis om ver te komen. Ook Evison heeft zijn sporen al lang en breed verdiend op de kortebaan, maar moet in De Lier al direct tien meter goedmaken op I am Perfect. Obelix West was dit seizoen de sterkste in Venhuizen en kan gelijk aan de bak tegen Gently Boko met Lindsey Pegram.

Deze Lindsey Pegram staat momenteel op pole-position richting het kampioenschap bij de pikeurs. De voormalig leerlingkampioene won de laatste drie kortebanen en gaat op voor een bijzondere vierde zege op rij. Naast Gently Boko start ze met Southwind Raptor, de titelverdediger en dit jaar sterke winnaar in Hoofddorp. Wil ze met de troef van eigenaartrainer Bert de Boer de eerste omloop overleven, zal de combinatie eerst langs Dutch Buitenzorg moeten, de tweevoudig kampioen van Nederland. De pupil van Rick Wester, gereden door eigenaar en leerlingpikeur Djimmy Schneider won dit seizoen in IJmuiden en lijkt in een prima vorm te verkeren.

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de kortebaan De Lier kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner of hier en meld je aan!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.