Groen licht voor kortebaan in Haags Zuiderpark

10 februari 2017 11:01

De kortebaan in het Haagse Zuiderpark is een stap dichterbij gekomen. Donderdag heeft organisatiebureau Haagsevents toestemming gekregen van de gemeente voor de koers op zondag 21 mei.

De beoogde graskortebaan wordt het echter niet. De grasoppervlakken in het Zuiderpark zijn daarvoor niet vlak genoeg. De organisatie wil de draverij daarom laten plaatsvinden op de Henriette Roland Holstweg, in noordoostelijke richting gerekend vanaf de kinderboerderij Herweijerhoeve. Echter, het parcours moet daartoe nog definitief geschikt bevonden worden. Deze weg door het Zuiderpark is niet recht, maar buigt naar rechts.

Omdat bij deze kortebaan niet, zoals gebruikelijk, een lokaal gewortelde organisatie betrokken is maar een commerciële (overigens gerenommeerde) evenementenorganisatie, ontbreekt in deze fase nog de routine en ervaring met de specifieke invulling van een kortebaandraverij. Om dat waar mogelijk te compenseren, hebben de besturen van Nootdorp en De Lier aangeboden de Haagse organisatie met raad en daad bij te staan.

Grote stappen

Eén van de initiatiefnemers, NDR-manager Cees Pluimgraaff, is uiterst content over de voortvarendheid waarmede er tot nu toe is gewerkt. “Haagevents heeft, in samenwerking met het bestuur van de Kortebaanbond, grote stappen gemaakt en een zodanig plan op tafel gelegd dat niets een goedkeuring in de weg stond. Het is nu aan iedereen om er op zondag 21 mei een succes van te maken.”

Met de organisatie op een zondag heeft Haagevents een opmerkelijke traditie verbroken. De afgelopen jaren organiseerde alleen Duindigt (2006) een kortebaan op zondag. De kortebaan op de grasbaan voor de tribune van de renbaan was toen onderdeel van een meeting ter ere van het 75-jarig bestaan van de Kortebaanbond. In een ver verleden was een kortebaan op zondag geen uitzondering. Met name in de jaren ’30 werd er veelvuldig op zondag gekoerst.

Niets stond een goedkeuring in de weg

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.