Grandioze comeback van Donate Groenhof in Lisse

27 september 2018 18:51

Donate Groenhof heeft donderdag haar comeback op de kortebaan bekroond met een overwinning. In Lisse won ze samen met Ruud Pools de koers over de Heereweg. De winst was wel wat gelukkig tot stand gekomen nadat de combinatie na verlies in de derde omloop was bijgeloot. Hero Baldwin met Manon Pools eindigde als tweede voor Southwind Raptor (Lindsey Pegram) en Verseau Blue (John Dekker).

Het was alweer drie jaar geleden dat Donate Groenhof voor het laatst op de kortebaan won. Daarna kreeg ze een starthandicap van vijf meter en leek ze niet zoveel zin meer te hebben in het sprintwerk. Vorig jaar probeerde trainer Cees Hetteling het nog één keer. Na een snelle uitschakeling kwam ze vervolgens niet meer op de kortebaan in actie.

Tot donderdag in Lisse. Met frisse moed vloog de merrie weer in ouderwetse vorm over de zonovergoten Heereweg. Na overwinningen op Blue Diamond As en Gently Boko verloor ze in de derde omloop na een kamprit van Hero Baldwin. Vervolgens was het lot haar gunstig gezind. Ze werd bijgeloot en trof in de halve finale de grote favoriet Southwind Raptor. Opnieuw zat het mee. De troef van Bert de Boer maakte twee galoppades waardoor Donate Groenhof zonder zich te hoeven inspannen de finale bereikte. Deze gespaarde krachten kwamen goed van pas in de eindstrijd. Dit keer lukte het wel om Hero Baldwin te verslaan. Na drie mooie ritten kwam Donate Groenhof als eerste over de finish. Het betekende tevens de eerste zege van Ruud Pools dit seizoen op de kortebaan.

Donate Groenhof heeft het meeste over in de finale en klopt Hero Baldwin.

Minuut stilte

Voorafgaand aan de koers werd er, met een indrukwekkende minuut stilte gevolgd door een lang applaus, stilgestaan bij het deze zomer overleden bestuurslid Rob Slootbeek. Na afloop gingen de kinderen en kleinkinderen van Slootbeek met Donate Groenhof en Ruud Pools op de huldigingsfoto.

De vele toeschouwers in Lisse braken donderdag met elkaar het lokale omzetrecord. In totaal werd er 75.542,50 euro ingezet.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.