‘Genieten van succes verveelt nooit’

9 februari 2013 08:37

Ondanks alle successen van haarzelf en de stal van haar vader, blijft Josette Pools ambitieus. Ze denkt zelfs dat zij samen met haar familie meer gedreven is dan ooit.

Door de gunstige verkoop van de oude stal is de financiële druk bij de familie weggevallen. Dat belemmert niet de ambities van de familie, vertelt Josette Pools in Draf & Rensport. “Mijn ouders zijn niet meer direct afhankelijk van de sport. Dat heeft echter nooit geleid tot een minder serieuze aanpak op stal. We willen allemaal nog steeds het maximale uit de paarden halen. Misschien zijn we tegenwoordig zelfs nog wel meer gedreven dan vroeger omdat we zo genieten van het succes. Dat gaat echt nooit vervelen.”

Karakters

Met haar zus Manon kan Josette goed opschieten. “We hebben twee totaal verschillende karakters. Daarom passen we juist zo goed bij elkaar. Bovendien vallen we op totaal andere paarden, hoewel Viva’s Limburgia en Tusee JL gezamenlijke liefdes zijn. De stal is voornamelijk gericht op de kortebaan. Dat is ook de reden dat het momenteel niet zo druk is.”

Josette Pools werd vorig jaar kampioen bij de leerlingen op de langebaan. Het Europees kampioenschap voor leerlingen moet ze echter aan zich voorbij laten gaan. In het voorjaar verwacht ze samen met vriend Guido een eerste kind. “Dat toernooi is waarschijnlijk rond die periode. Jammer, maar wel een prachtige reden voor absentie. Ik denk dat Tanja Huisman mijn plek moet innemen.”

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.